קומפקסון

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/06/2003 | 23:47 | מאת: צפורה

שלום דוקטור ! האם יש אפשרות לעזור לאדם בגיל 93 שנים ,שסובל מדמנציה (שטיון)? אני קראתי בעתון "הארץ" שמחקר שנעשה על תרופת הקומפקסון של חברת "טבע" נמצא שהקומפקסון מסוגל לעשות רגנרציה של סיבי עצב כלומר לחדש את בניית האקסונים של הנוירונים של תאי העצב. האם ידוע לך אם נעשה שמוש בתרופה הנ"ל למטרה שציינתי? אולי יש איזושהי תרופה או אולי תוסף מזון שיכולים לעזור לריפוי המחלה. מקוה לקבל תשובה לשאלתי. בתודה ובברכה ,צפורה.

12/07/2003 | 20:00 | מאת: ד"ר רונית מוסברג

שלום לך ציפורה, תרופת הקופקסון הינה תרופה הניתנת בלעדית לחולי טרשת נפוצה, ואינה ניתנת לחולים עם דמנציה. לחולים דמנטיים ניתן לתת תרופות המעלות במוח רמתו של מוליך עצבי הנקרא אצטיל כולין. (למשל תרופה הנקראת ממוריט), אך רק נוירולוג רשאי לרשום תרופות אלה,לאחר שבדק והעריך את החולה ומצא אותו מתאים.