תופעות אפלפטיות כתופעת נעורים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/06/2003 | 14:07 | מאת: לי

שלום רב ותודה מראש אני בת 28 נשואה +ילדה בת שלוש בגיל 14 התגלו אצלי בעקבות התעלפות תופעות אפילפטיות רגישות לאור חזק וניתן לי טיפול של דפלפט 500 מיליגרם ליום כאשר הייתי במעקב כשנתיים והתעלפתי שוב ניתן לי טיפול של 700 מיליגרם ליום לאחר מכן לא התעלפתי כלל אך התופעות לקראת כמו הבהובים בעיניים ותחושת מתח וצורך רב של מנוחה לאחר עבודה במחשב ותופעות כגון נקודה שחורה גדולה סוגרת חצי מהראייה לאחר מיצמוץ חזק עד הוצאת דמעות מסגירת העיניים כאשר תוך כדי סגירת העיניים חשה בכדורים שחורים בעיניי וצריכה חושך מוחלט ואיבוד יציבות הגוף תוך כדי כך התופעות עצמן נחלשות לאחר שאני מטפלת בהרגעה כלומר מוצאת לי תנוחה המאפשרת לי מנוחה ונרגעת עד יעבור זעם... יש לציין שמאז גיל 22 החלטתי להוריד מינון על דעת עצמי מפני שלא התעלפתי כלל ולא ראיתי צורך בצריכת תרופות כימיות כלל כל הבדיקות אי אי ג'י תפקודי כבד וכדומה הראו שהכל תקין אך רק הרופאים לא ששו להוריד מינון הורדתי את המינון ל-500 מיליגרם ליום לשנה ולאחר מכן לקחתי רק לסירוגין יום כן יום לא כשהגעתי לגיל 24 נכנסתי להריון לא מתוכנן ובאותו זמן כבר בקושי השתמשתי בדפלפט וכמובן כשנודע לי שאני בשבוע 6 להריוני הפסקתי לחלוטין על דעת עצמי את לקיחת הכדורים כאשר ניגשתי לרופא מעקב נוירולוגיה ניסו לשכנע אותי להפסיק את ההריון אך הייתי נחושה בדעתי להמשיך נתנו לי תרופות אלטרנטיביות במקרה ואחוש בתופעה אני גאה לאמר שבאותה תקופה הרגשתי יותר עוצמה מכל זמן אחר בחיי עבדתי 12 שעות ביום בקושי אכלתי (אפילו ירדתי במשקל) כל הבדיקות כגון: סריקות מוקדמות ובדיקות דם ובדיקות כלליות יצאו במצב הכי מעולה שרק אוכל לבקש הריוני נמשך כ- 42 שבועות ללא צירים הייתי תחת השגחה עם זירוז של חומר פיטוצין למשך 8 שעות ורק אז חלה התקדמות בלידה אך למרות פתיחה של 10 אצבעות בתי לא רצתה לצאת וכך המתנתי 10 שעות לאחר ירידת מים עם כאבים הכי חזקים שחוויתי אי פעם ללדת אך ללא התקדמות והוחלט על ניתוח קיסרי עם הרדמה כללית הילדה יצאה בריאה לחלוטין לאחר הלידה ניגשתי שוב לנוירולוג שלי וביקשתי לסכם את המחלה שכן אני רציתי לעשות את רשיון הנהיגה שלי בהקדם וגם לשלול תרופות הנוירולוג סיכם שהתיק סגור ושזו הייתה תופעת נעורים בלבד ידוע לי שכשהתופעות חוזרות זה לא סימן טוב אך לא התעלפתי כבר יותר מ- 8 שנים ואני יותר מ-4 שנים ללא טיפול תרופתי שתי שאלות: 1. האם כדאי לערוך בדיקה נוירולוגית שוב? ואם כן היכן? (הנוירולוג שלי הוא נוירולוג ילדים ולכן עליי למצוא אחר) 2. האם עובר בתורשה????

06/07/2003 | 02:16 | מאת: רמי

לי שלום. 1) כן. פני לנויורלוג ע"פ קופת חולים או קבלי המלצה מהנוירולוג הקודם 2) ברוב המקרים אפילפסיה אינה מועברת בתורשה. במקרים בודדים הנטייה לאפילפסיה יכולה להיות מועברת, אך גםבהתקיים נטייה כזו צריכים להתקיים במוח תנאים מסויימים כדי שייגרמו התקפים. כשאחדים מבני משפחה אחת חוליםבאפילפסיה הסיבה לכך יכולה להיות נעוצה בבעיה גנטית או בבעיה של חילוף חומרים, שהן עצמן יכולות להיות מועברות בתורשה. סיבות כאלו להופעת אפילפסיה נחשבות לנדירות ביותר. (תשובה מתוך http://go.to/eyalisrael) בברכה רמי