הלו!זו כבר גובל בהתעללות!פעם 4 שואלת1

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/06/2003 | 21:44 | מאת: נעמי נגב מערבי

מחבר: נעמי נגב מערבי תאריך: 14-06-2003 22:32 מחבר: נעמי נגב מערבי תאריך: 31-05-2003 22:41 מחבר: נעמי נגב מערבי תאריך: 15-05-2003 15:33 לשון האבחנה: "נוירופטיה אקסונאלית ודמיאלינטיבית בולט הקומפוננט הדמיאלטיבי סנסורי-מוטורית פולינוירוראדיקולארית סימטרית דיפוזית בדרגה קשה. ממצאים אלקטרומיוגרפיים המזכירים מיופטיה חסרת אנזים דמוי ריגור מורטיס." מדובר בגבר בן 50 חולה בסכרת קשה מטופל באינסולין ורתוק לכסא גלגלים. רופא המשפחה לא כל כך הצליח להסביר את המחלה. כמו כן אני מוטרדת מאוד מהשורה האחרונה בהבחנה. האם ניתן לבאר בשפה פשוטה את ההבחנה? האם קיים טיפול? היכן אוכל למצוא חומר בעברית על המחלה ועל המיופטיה? מקווה לתשובה הפעם - נעמי.

24/06/2003 | 21:46 | מאת: נעמי נגב מערבי

חודש וחצי. לא מספיק למתן תשובה?

27/06/2003 | 23:01 | מאת: שמול

השאלה שלך בכלל לא ברורה. עליך לפנות לפורום אחר המפנה לספרות מקצועית מופיע בסוף רשימת הפורומים תצליחי

05/07/2003 | 07:16 | מאת: רמי

נעמי שלום. שאלתך לא כל כך ברורה אבל אני אנסה לתרגם לך את תוצאות הבדיקה. נוירופתיה = פגיעה בעצב. אקסון = חלק מהעצב שדרכו עובר השדר העצבי (כמו חוט חשמל). מיאלין = חומר בידוד העוטף את העצב ומגביר את מהירות ההולכה. סנסורי = תחושתי מוטורי = תנועתי פולי=מרובה; נוירו = עצבי; ראדיקולארי = שורשי (שורש העצב) סימטרי = דו-צדדי דיפוזי = מפושט אלקטרומיוגרפים = בדיקה הבודקת את השריר (רישום חשמלי של פעילות השריר) מיופטיה = פגיעה בשריר ריגור מורטיס = קשיון מוות (הכוונה שהשריר קשה ותפוס) לסיכום בעברית : ישנה פגיעה עצבית גם בחלק המוליך של העצב ובעיקר במעטפת שלו, גם מבחינה תחושתית וגם מבחינה תנועתית. הפגיעה קשה מפושטת, דו צדדית, בפיזור על פי שורשי העצב. בבדיקת הפעילות החשמלית של השריר עצמו נראה שיש פגיעה בשריר ושהוא תפוס ולא יכול להשתחרר. אין כאן אבחנה ספציפית אלא תיאור של תוצאות בדיקה (ככל הנראה NCT + EMG). לכן אין אפשרות להתייחס לנושא של טיפול, חומר קריאה וכו'. יתכן שהפגיעה בשריר היא מישנית לפגיעה בעצבים אך אם יש חשד לאיזשהי מחלת שרירים ראשונית אפשר לקחת דגימה מהשריר (ביופסיה) ולהסתכל במיקרוסקופ. אולם במקרה הנ"ל צריך לחשוב אם יש טעם כיוון שבינכה העצב לא עובד, ואם תוצאות הבדיקה לא משנות כלום אז אין טעם לעבור אותה. אני ממליץ שתפנו לנוירולוג שישמע את הסיפור המלא יבדוק את החולה ויעזור לכם בהמשך. בברכת בריאות שלמה, רמי (לא רופא)

05/07/2003 | 08:35 | מאת: נעמי נגב מערבי