פרקינסון- ממתינה לתשובה דחופה- תודה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

23/06/2003 | 15:08 | מאת: ענבל

שלום לאמא של בעלי יש פרקינסון לבעלי, בן 31 יש מידי פעם רעידות בידיים- בעיקר כאשר רעב או עייף הוא היה באיכילוב בבדיקות ואובחן כסובל מרעד ראשוני. 1. האם פרקינסון זה תורשתי- ואם כן, מה ניתן לעשות כרגע כאשר עדיין לא סובל מכך? 2. מה ניתן לעשות בנושא רעד ראשוני והאם זה תורשתי? האם יכול להחמיר עם השנים? אנא - ממתינה לתשובה. תודה

27/06/2003 | 18:37 | מאת: יעל

פרקינסון זה לא תורשתי- אך קורה ששניים מאותה משפחה חולים. רק רופא יכול לאבחן אם האדם חולה.

05/07/2003 | 07:46 | מאת: רמי

ענבל שלום. 1.בפרקינסון יש כנראה איזשהו מרכיב גנטי, אך לא ידוע על גן מסוים שהוא האחראי. כאן יש חשיבות לגיל בו אובחנה המחלה אצל האם. ישנה מחלה מאוחרת (מעל גיל 50) ואז זה מעלה את הסיכון לילדים פי 2.95 לעומת זאת במחלה מוקדמת (מתחת לגיל 50) הסיכון עולה פי 7.76. הסיפור המשפחתי הוא גורם סיכון אך לא מחייב כי בעלך יחלה חלילה במחלה. גם מעצם היותו גבר זה עוד גורם סיכון המעלה פי 1.4 את הסיכוי מאשר נשים. אלו הם גורמי סיכון שאין מה לעשות כנגדם ואין מה להתרגש מהם יותר מידי, עדיין רוב הסיכוי שהוא לא יחלה. 2. רעד ראשוני, ידוע גם בשם רעד משפחתי ולמיטב ידיעתי אין לו קשר לפרקינסון. מדובר ברעד עדין, בעיקר בידיים, ראש וקול בתדירות של 4-12 רעידות לשניה. הוא יכול להתחיל בכל גיל ובדרך מתגבר במצבי חרדה, מתח, עייפות וקור. הרעד נוטה להתגבר עם הגיל אך בד"כ לא יוצר מגבלה ולרוב אין צורך בטיפול. הסיבה למחלה לא ידועה אבל בכמחצית המקרים יש רכיב תורשתי (אוטוזומלי דומיננטי). לגבי טיפול, מנוחה ושינה טובה, שתית כמות קטנה של אלכוהול יכולה להקל לטווח קצר בלבד, וישנו גם טיפול תרופתי (פרופנולול או בנזודיאזיפנים). בברכת בריאות שלמה, רמי (לא רופא)