CPK וחרדות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/06/2003 | 11:50 | מאת: עדי

שלום, אני בן 35 והתגלה לי CPK גבוה (689) אני צריך לעבור עכשיו עוד בדיקת CPK ןEMG. מאז שהתגלה לי הCPK הגוף שלי מתחיל להתמוטט. קשה לי כיום להרים בקבוק לשתות. אני לא יודע אם זה קשור למצב הנפשי שלי או שבאמת הגוף שלי מתמוטט. שאלתי: במקרה שזה מצב נפשי, האם זה יול להשפיע על הבדיקות של ה-EMG?

11/06/2003 | 21:01 | מאת: ראשל

עדי שלום רב, ה - CPK הוא סוג של אנזים הנותן אינדיקציה על דלקת שרירים כלשהיא. CPK ברמות כפי שציינת אינן כל כך גבוהות אך בהחלט יש מקום לבדיקה רצינית . עצתי לך, קודם כל תרגע!! אחר כך קבע תור לראומטולוג (מח' הראומטולוגיה באיכילוב מומלצת ביותר- ד"ר אלקיים, סגנית מנהל המחלקה, היא אישיות מדהימה ורופאה מצויינת. בעניין החרדות - אין להן כל קשר ל - CPK . בהצלחה, מראשל - שבשנה שעברה ה - CPK שלי היה 7200!!! והיום הוא עומד על 1370 (עולה ויורד).

24/09/2003 | 17:56 | מאת: בני

הופתעתי לשמוע שהcpk יורד מענין אם אפשר לעשות משהו ע"מ להורידו או הכל פוקס.שלי עלה בתוך שנה כפול.