ניתוח לחולה ב- MS

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/06/2003 | 21:07 | מאת: דקל

שלום רב, אישתי אמורה לעבור ניתוח לתיקון סדק בשורש כף היד בהרדמה מליאה. נאמר לה, כי בגלל שהיא סובלת מ- MS קיים סיכון מסויים לעבור את הניתוח. מצבה ב- MS ייציב ללא שינויים וקיים סיכון לשינוי המצב בעיקבות ההרדמה. האם יש ניסיון בתחום זה?

12/06/2003 | 19:15 | מאת: אפרת

רופאים לא אוהבים להרדים חולי טרשת נפוצה בהרדמה מלאה (הם לא משתגעים גם על הרדמה חלקית באפידורל, לדוגמא) מכיוון שלא תמיד ברור אם תחושות של נימולים והרדמויות למיניהן למשל, אחרי הניתוח, הן כתוצאה מההרדמה והן בגלל המחלה. אבל, חולי ט.נ לפעמים נאלצים לעבור ניתוחים בהרדמה מלאה (מה, גם אנחנו בני אדם!!! (-:) . בעיה נוספת... מכיוון שהמערכת החיסונית שלנו מגיבה לצערינו לכל "פיפס" ולא תמיד בצדק... יש חשש שאם תווצר דלקת, גם אם קלה במקום של הניתוח/תפרים, ה"חיסונית העצבנית" תרים את ראשה המכוער ותתקוף. ואותנו! ה"חיסונית" גם לא כ"כ מחבבת חומרים זרים למינהם אבל למעשה הסכון הוא לא ממש גדול והשאלה אם אתם מוכנים להמר. דברו עם הנוירולוג המטפל שלה אישתך והוא יוכל לתת לכם פרטים נוספים.... בהצלחה ושמצבה ימשיך להיות יציב לנצח - אמן!!!

13/06/2003 | 13:50 | מאת: כן כן זה אני

הייתי שוקל ניתוח תחת השפעת היפנוזה, אולם הייתי דואג שזה יהיה מהפנט ברמה גבוהה עם נסיון ו"קבלות" במצבים דומים.