פציאליס

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/05/2003 | 23:48 | מאת: רינה

שלום, לאחרונה אובחנתי כסובלת מפציאליס, והתעוררו אצלי מספר שאלות: 1. ממה נובעת המחלה? 2. מהו הטיפול היעיל ביותר? 3. כמה זמן עשויה המצב להימשך? 4. האם קיים מידע נוסף שיכול להועיל לי...... תודה.

26/05/2003 | 17:34 | מאת: איילת

רינה שלום, אני סובלת מפציאליס מזה שנתיים, כמובן חל שיפור ניכר במצבי. למיטב ידיעתי (הלא מקצועית), אם לא קיבלת סטרואידים בשבוע הראשון, אין טעם לקחת אותם כלל. אני מניחה שכבר ביקרת אצל נוירולוג ואצל רופא אא"ג (לשלילת הרפס-זוסטר). אני טופלתי בפיזיותרפיה ובדיקור סיני ועדיין מטופלת בדיקור סיני. אם תחליטי לנסות, חשוב להתחיל כמה שיותר מוקדם. הכי חשוב לדעתי הוא לנוח הרבה וכמובן לשמור על העין מפני יובש (תקפידי מאד!!!). ועוד יותר חשוב מאשר העין זה לא להכנס לדיכאון ולמרה שחורה. יש אתר מצוין שבו את יכולה למצוא מידע רב: www.bellspalsy.net בהצלחה, איילת

27/05/2003 | 01:21 | מאת: מוטימוט

שלום רב ראשית יש לשלול פטלוגיות וזיהום כגון הרפס. ועוד. דיקור סיני יעיל מאוד לבעייתך. הדיקור מזרז את משך ההחלמה וכן מטפל בקבוצות שרירים ספציפיות בפנים. אשמח לעמוד לרשותך עם מידע נוסף בברכה מוטי