אישונים אסימטריים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

17/05/2003 | 07:02 | מאת: זהר

בת 19 , משרתת ביחידת שדה. לאחרונה אובחן על ידי רופא היחידה בבדיקה שגרתית לפני פעילות כי קיים הפרש גודל משמעותי בין האישונים. אחד קטן מאד מהשני. לא היו תסמיני ראיה או אחרים . מבוקש חומר וכן איתור מומחה לעניין זה. בברור משפחתי עולה כי אחות בוגרת יותר סבלה אף היא , מעניין גם בשירות הצבאי, מתופעה דומה אך הרבה פחות חריפה. אף היא שירתה ביחידת שדה בתנאים דומים. אין הסטוריה כזאת אצל ההורים וטרם נעשה בירור משפחתי נרחב יותר. כל היודע דבר על התופעה או יכול לתרום לקידום הבירור מוזמן לעזור ויבורך.

18/05/2003 | 15:33 | מאת:

18/05/2003 | 15:35 | מאת:

לכ- % 15 מהאוכלוסיה אישונים לא שווים. במידה והם מגיבים לאור כתקנם איו הדבר מהווה כל בעייה. ד"ר אשכנזי