הידרוצפלוס

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/05/2003 | 07:55 | מאת: אבי

בני פג בן 9 חודשים, לאחר הלידה סובל מהרחבה ניכרת בחדרים 1,2,3. הוא בפיגור מוטורי קל אך עם זאת לא קיימת בעיה התפתחותית כלשהי. לאחר אין ספור בדיקות u/s נעשתה בדיקת c.t וההמלצה שנתקבלה ע"י הנוירוכירורג הינה לבצע ניתוח אנדוסקופיה או שנט. הוסבר לנו כי באנדוסקופיה יש כ-60% הצלחה בגלל שלעיתים אין לנוזלים לאן לזרום ואז יהיה צורך בכל מקרה לבצע שנט. מהם הסיכונים המשמעותיים שעלולים להגרם מסיבוך של ניתוח אנדוסקופיה? האם אכן מדובר רק ב-60% הצלחה? האם ניתן לדחות את הניתוח כדי להעלות את סיכויי ההצלחה, במידה והילד לא מגלה תסמינים של לחץ תוך גלגלתי?

15/05/2003 | 10:34 | מאת: אמא

מי הרופא שלך והאם הוא נקב בפני הסכנות של ניתוח אנדוסקופיה. אני פשוט עומדת בפני צומת דרכים איזה ניתוח כדאי לעשות לבני גם לו יש שוב הרחבה של החדרים רק שזו לא הפעם הראשונה יש לו כבר שנט.

15/05/2003 | 11:46 | מאת: אבי

הרופא הוא ד"ר מיחוביץ' מהמרכז הרפואי שניידר. לא ברורות לנו כל הסכנות בניתוח, פרט לפגיעה בעורק במח הנמצא בקרבת החדר השלישי. אודה על קבלת חוות דעתך בנושא השנט, מכיוון שיתכן שנצטרך לבחור בין שני סוגי הניתוחים.