הפרעה חד פעמית בראייה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

05/05/2003 | 21:40 | מאת: יעל

שלום אני בת 33, ומגדירה את עצמי בן-אדם בריא, עוסקת בספורט באופן יום-יומי, עובדת כ-11 שעות ביום במשרד, ולמעט כאבי ראש שתוקפים אותי מדי פעם - אין לי שום בעיות בריאותיות. היום חוויתי תופעה לא נעימה: באופן די פתאומי, במהלך עבודה מול המחשב, הרגשתי שאני רואה לא טוב, הכל מיטשטש (אני קצרת רואי ממילא 2.5-) וממש לא יכולתי למקד את הראייה שלי, מאוחר יותר הרגשתי שעיקר הבעיה בעין שמאל, מה שהפך אח"כ למעין כאב ראש מוזר ולחץ כללי בראש. בשלב מסויים חשבתי אפילו שצד שמאל (ראש ויד) שלי - חלש יותר או בעל תחושה מעומעמת יותר משאר חלקי הגוף. האם יש אפשרות לדעת ע"ס האינפורמציה הנ"ל אם משהו לא בסדר, או סתם תופעה חד פעמית שמעידה על עייפות או כדומה. אודה לתשובה מהירה יעל

06/05/2003 | 10:22 | מאת: אורית

שלום יעל שמי אורית אני בת 28 בדומה לך, גם אני חוויתי תופעה כמעט זהה למה שאת מתארת. בדומה לך גם אני חשתי בחווית ראיה מוזרה (איבוד ראיה בשדה השמאלי של העין +תחושת נימול בכף יד שמאל, ולאחר מכן כאב ראש ותחושה עזה של רצון לישון , או לעצום עיניים ) מכוון שהדבר הלחיץ אותי קשות פניתי למיון שם עברתי סדרת בדיקות ראיה ובדיקות נוירולוגיות. בסופו של דבר האבחנה היתה שסבלתי ממיגרנה שקדמה לה תופעה שנקראת "אורה" (aura) זוהי תחושת הראיה והחולשה המוזרה שתארת. התופעה לכשעצמה נפוצה למדי. למרות זאת כדאי לך להיות בביקורת נוירולוגית כדי לעקוב אחרי מה שקרה לך (זו ההמלצה שגם אני קבלתי) תרגישי טוב אורית

06/05/2003 | 12:03 | מאת: יעל

אורית שלום תשובה מרגיעה לעומת מה שעבר לי בראש... אני כמובן אבדוק את העניין, אבל שמחה לשמוע שזו תופעה נפוצה באמת תודה יעל

14/05/2003 | 00:38 | מאת: hillel

היה לך מיגרנה עם "אורה" מקדימה MIGRANE WITH AURA

14/05/2003 | 08:35 | מאת: יעל

תודה