פרקינסון- דחוף

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

30/04/2003 | 16:56 | מאת: INBAL

שלום רב. לאמו של בעלי, גילו לפני מספר שנים פרקינסון[ כיום בת כ63] ומאז מטופלת ע"י כדורים שונים. לפני מספר חודשים- לאחר חוות דעת נוספת של רופא אחר ,הסתבר שהאבחנה הייתה מוטעית ושהיא לא סבלה מפרקינסון, אך בעקבות שימוש ממושך בכדורים, נוצרו סימפטומים של פרקינסון- ואין דרך חזרה! אותה אישה סובלת מאוד ,בעיקר מנוקשות שרירים וקשיים בהליכה- גרירת רגליים, כאבים ושרירים נוקשים. על פי נסיונך- מה ניתן לעשות על מנת להקל על סיבלה ולשפר את איכות חייה עד כמה שניתן? אנחנו מוכנים ללכת לכל רופא ולנסות כל דבר- בכדי להקל עליה. תודה רבה! ענבל

06/05/2003 | 11:03 | מאת: מאיה

ענבל שלום, יש באינט' אתר של אגודת חולי פרקינסון בישראל - שם תוכלי למצוא הרבה מידע על המחלה ובכלל. אבא שלי סובל גם מהמחלה זו ומאותם סימפטומים שציינת. הוא עושה פיזיוטרפיה פעם בשבוע (דרך קופ"ח), ונמצא גם בחוג לפעילות גופנית לחולי פרקינסון (גם דרך קופ"ח). ישנם גם שיטה הנקראת גריקנטיקס - התעמלות המותאמת במיוחד לאנשים הסובלים ממחלה זו ועוזרת להם בביצוע התנועות הבסיסיות היום יומיות כמו לקום ממצב של שכיבה לישיבה וכו,. הסניף המרכזי שלהם נמצא בת"א. אבל ניתן גם לברר דרך קופ"ח בנושא רפואה משלימה. למיטב ידעתי ממולץ לעשות פעילות גופנית והרבה. בהצלחה מאיה

08/05/2003 | 13:23 | מאת: מוטימוט

שלום ענבל פרקינסון הינה מחלה עקשנית הדורשת התמודדות יום יומית !!! בעזרת הרפואה הסינית בשילוב עם תרופות מערביות ניתן לשפר את איכות החיים בצורה רצינית: הפחתת הרעד, הקלה על התכווצויות, שיפור יכולת התנועה וכן טיפול בתופעות הלוואי - עצירות ועוד. בברכה מוטי