פציאליס

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/04/2003 | 13:36 | מאת: אפי

בתי בת השנה וחצי אובחנה עם שיתוק פריפרי של עצב הפנים הימני. לאחר בדיקת MRI שיצאה תקינה, התייעצות עם נוירולוג ומומחה אף אוזן גרון נאמר לנו כי לא נמצאה סיבה להופעת הפציאליס(שלדעתי החל מגיל 5 חודשים), וכי אין מה לעשות בנידון. אני פניתי לפיזיוטרפיסטים אולם לאחר כמה מפגשים הרגשתי שהטיפולים אינם מובילים לשום שיפור ולכן הפסקתי את המפגשים. לאחרוהנ ביקרת אצל נוירולוג ילדים שהציע לבצע בדיקת EMG בפנים. ושאלותיי הן: מהו בדיקת EMG? האם יש סיכון ולו הקלוש ביותר שיגרם לילדה נזק, מעבר למה שקיים בעקבות הבדיקה? האם הבדיקה יכולה להוביל לשינוי משמעותי באבחנה שיכול לתת סיכוי כלשהו לריפוי? האם נערכות בדיקות מסוג זה בפנים ולפעוטות?

08/05/2003 | 13:31 | מאת: מוטימוט

שלום אפי אני ממליץ בחום על דיקור סיני. במהלך התמחותי בסין בתחום זה טיפלתי בעשרות מקרים של פציאליס בהצלחה. אשמח לענות על כל שאלה. בברכה מוטי