טריגמינל נאורלגיה ???

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/04/2003 | 00:53 | מאת: שרון

בשנה וחצי האחרונות סובלת מדלקות כרוניות בחניכיים עם שיפורים קטנים אל לא לאורך זמן. בנוסף, תחושת כאב כאשר אני נוגעת בעצם הלסת התחתונה היכן שעוברים סעיף של העצב הטריגמינלי והעורק הפציאלי (facial ). הכאב אינו שווה משני הצדדים. האם אני צריכה לדאוג ? למי לפנות, אם בכלל ? תודה מראש, שרון.

28/04/2003 | 14:02 | מאת: Gubi

הי שרון, גשי גם לרופא שיניים וגם לאורטודנט אני יודע שאחת הסיבות לנויראלגיה טרגימינאלית הם טיפולי שורש שאנשים עברו. במקביל כדאי שאורתודנט יבדוק את הלסת שלך ויוודא שהיא מיושרת. לסת שאינה מיושרת כהלכה עלולה לגרום גם כן לנויראלגיה טרגימינאלית. באשר לדלקות חוזרות ונשנות של החניכיים כדאי שפרוידונטיסט (רופא שיניים המתמחה בחניכיים) יבדוק אותם. לעיתים כאשר קיימת נסיגה משמעותית של החניכיים נוצרים מה שנקרא כיסים (POCKETS) בהם מצטבר מזון שקשה להגיע אליו כדי לנקותו ועם הזמן הוא גורם להתדלקות החניכיים. זו אפשרות אחת. בנתיים, עד שענינים יסודרו, דעי לך כי מינונים גבוהים של COQ10 עוזרים מאד לדלקות חניכיים ולעיתים יכולים לשמש תחליף (בריא יותר לטעמי) לאנטיביוטיקה. דבר נוסף שעוזר לדלקות שיניים זה כ - 10-15 טיפות של שמן עץ התה בחצי כוס מים פושרים ולגלגל מספר פעמים בפה. במידה ואת כן לוקחת אנטיביוטיקה לדלקות החניכיים, כדאי לך לחשוב לקחת אסידופילוס מיד לאחר שאת מסיימת את האנטיביוטיקה. בתקווה שעזרתי.