vp shunt כאבי ראש???

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/04/2003 | 23:37 | מאת: לירון

שלום לבני בן השלוש וחצי יש שנט עקב פגות IVH לאחרונה תופעה פעם בכמה ימים מתלונן על כאב ראש במצח נשכב לנוח או לישון ואז חוזר למצבו הרגיל - כל זה בקביעות בסביבות השעה 1300 האם תופעה זו מעידה על תיפקוד לקוי של השנט האם תופעה זו צריכה להדאיג ולקחת אותו לחדר מיון מיד שזה קורה יש לציין שבדיקת PAPILLEDEMA תקינה אני בעצמי ואימי סובלים ממיגרנות מגיל 0 האם זהו כאב של מיגרנה או של שאנט או דבר אחר אין הקאות אך הילד בזמן האחרון מצונן מאוד תודה

29/04/2003 | 00:48 | מאת:

לירון שלום יכול להיות שמדובר בתפקוד יתר של הדלף. במצב זה בזמן עמידה הניקוז גדל וגורם לתת לחץ מוחי הגורם לכאב ראש. במצב כזה לא תתפתח פפילאדמה. מומלץ להבדק ע"י נוירוכירורג ולשם נסיון להוכחת התוםעה כדאי לבצע CT עדכני ולהשוותו לבדיקה קודמת. ד"ר אשכנזי

10/05/2003 | 19:49 | מאת: אמא

גם לבני בן השמונה שיש לו שנט יש מדי פעם כאבים במצח ,בררתי ואמרו לי שילדים עם שנט נוטים יותר לסבול ממגרונות. מחר אני עושה לו בדיקת m.r.i כך שנהיה חכמים יותר.