חוסר תחושה בחצי פנים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/04/2003 | 23:05 | מאת: טלי

סבתי בת 79. בדרך כלל בריאה ללא בעיות מיוחדות. מזה ארבעה חודשים מרגישה כי חצי ימני של הפנים רדום לגמרי, לדבריה כמו בהרדמה של טיפול שיניים. החלק הרדום: מקו האף ועד האוזן לאורך כל הפנים. האוזן מורגשת על ידה כ"ריקה" או "לא קיימת". הבדיקות שעברה עד כה (אני מצרפת נתונים מתוך תוצאות הבדיקות, מקווה שאעתיק נכון): בדיקת רפלקסים אצל נוירולוג - תקינה. בדיקת דופלקס של עורקי הצוואר: בצד ימין כל הסעיפים: "ללא הפרעה המודינמית". בצד שמאל: כנ"ל, למעט קרוטיס פנימי שבו כתוב: "הודגמה הסתיידות קלה מאוד בפרופורציה, ללא הפרעה המודינמית". בסיכום: "מערכת ורטברו-קארוטידית תקינה". CT ראש: תקין. "מערכת חדרים סימטרית ותקינה, גומה אחורית תקינה, אין לראות תהליכים מוקדיים במוח. ארובות וסינוסים תקינים. סיכום: בדיקה תקינה". בדיקת פה ולסת: "אין עדות לבעיה בריריות ולסתות, אין תהליך תופש מקום. ישנה היפואסטזיה קלה באיזור המתאים לעצב 5 עם הסעיפים המקסילרי והמנדיבולרי על רקע ניווני או עצבי". התרופות שאותן היא נוטלת הן: באופן רגיל עוד מלפני הבעיה: osmo adalat 60mg אחד ביום (לקוחת כבר שנים). lipidal 20mg אחד ביום. בעקבות הבעיה החלה לקחת: aspirin 100mg אחד ביום. tribemin tabs 2 ביום. ללא הועיל. לפני שבוע החלה לקחת: teril cr 0.2: 1x2. כל הטיפול אינו עוזר לפתרון הבעיה. אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית בעניין זה. האם אפשר לטפל אחרת בבעיה? האם יש בדיקות נוספות אותן יש לבצע? לפי המצב כעת לא נראה כל פתרון באופק והדבר מדכא ומייאש את סבתי. בתודה מראש.

17/04/2003 | 12:26 | מאת: מיכאל

לטלי שלום איני רופא אךממקרה דומה הייתי ממליץ לך לעשות לסבתא בדיקת MRY ובבדיקה זו יוכלו לקבל תשובות טובות יותר מ C.T בהצלחה והרבה בריאות

09/05/2003 | 12:14 | מאת: מוטימוט

שלום רב ראשית אינני רופא אךטיפלתי והתמחתי בנוירולוגיה בארץ ובסין. נימול בפנים מטופל יפה בדיקור וצמחי מרפא סיניים לאחר איבחון מתאים. מערבית הבדיקות תקינות, מבחינה סינית זהו מצב של חוסר או עודף אנרגיה באיזור זה - ניתן לבצע תיקון זה בעזרת הרפואה הסינית כאמור. בברכה מוטי

26/10/2003 | 00:49 | מאת: נעם

מזה חודשיים יש לי הרגשת נימול ושריפה בלשון ובחיך וכן - באופן קל יותר - בשפתיים ובאיזור הצוואר ואני סובל מחרדה שלא נפסקת. כל הבדיקות, כולל בדיקות דם, וכולל MRI - תקינות. האבחנה של נוירולוגים היא הפרעה כלשהיא בעצב מס' 5 (טריגמינל) האם תוכל לעזור לי? תודה, נעם.