מנינגיומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

12/04/2003 | 18:48 | מאת: gigi

הייתי מבקשת לדעת פרטים על נושא המנינגיומה. והאם אדם שהתגלתה אצלו התופדעה חייב לעבור נית וח . ואם לאו והאם המנינגיומה הינו אכן סוג של גידול סרטני ואם אכן כך הוא האם הינו שפיר או מה שניקרא ,נקבה .והאם ידועים על מקרים שהחלימו מכך אני בת 51 והייתי מעונינת לקבל כל חומר רפואי ועדכני על הנושא. הריני לציין כי ב-9.4.03 עברתי שוב בדיקת סי.טי. שוב בלי חומר ניגוד ועם חומר ניגוד בבית חולים מאיר בכפר סבא. האם ניתן על זה לקבל אבחנה מדוייקת ?

13/04/2003 | 18:35 | מאת: מאיר

עד כמה שחפרתי בנושא וגם בלי להיות רופא הבנתי : שמסתבר שמניגימה זהו גידול שפיר בקרומי המח. הוא אינו פוגע או הורס רקמות והסיכון היחידי שלו הוא לחץ על המח על ידי תפיסת מקום בין המוח לגולגולת לחץ זה בהתאם לגודל הגידול ומיקומו יכול לגרום לתסמינים. כל עוד אין תסמינים והגידול אנו גודל (מעקב) ואינו במקום שהוא עלול לגרום ליצירת סיבוכים(סגירת כלי דם וכו') אין צורך לנתח! לכן יש צורך שנאורולוג יראה את הצילומים ויחליט מה הסיכונים לגבי הגודל והמיקום של הגידול. יש אנשים שיש להם את זה כבר 30 שנה ואנם יודעים על כך.(אין תסמינים) לכן אל לנו להתלהב מניתוח שברוב המקרים הוא מיותר.