אפילפסיה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/04/2003 | 19:36 | מאת: יעל

תינוקת כבת שנה אובחנה כסובלת מאפילפסיה. היא עברה התקפים רבים שנרגעו לאחר שהחלה בטיפול תרופתי של TOPAMMAY וכן LAMICTAL . האם יתכן שנגרם לה נזק מוחי? האם ניתן לאתר נזק מוחי באמצעות בדיקות הדמייה? איזו בדיקה מומלצת? מה התמונה שתתקבל בהדמיה, במקרה של נזק מוחי? (תאים מתים מפוזרים, או אזורים שלמים שנפגעו עקב מות של רקמת מוח. איך נראה בתמונה?)

11/04/2003 | 22:16 | מאת: GALIA

19/04/2003 | 12:13 | מאת: shlomi budagzat

היו 2 תפיסות בעבר אחת שההתקף אינו הורס תאי מוח והשניה הורס באחרונה ישנם יותר מחקרים המאששים תפיסה שניה- שכל התקף הורס תאי מוח מימצאים לכך ניתן למצא בירחוני הרפואה המכובדים ביותר הפגיעה יכולה להיות ביכולת הורבלית ומוטורית בעיקר אני מקווה שהתינוקת תתיצב בתרופות עדיף על לא נודע