אפילפסיה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/04/2003 | 13:25 | מאת: ענת

שלום רב, אני יוצאת עם בחור כבר שמונה חודשים והקשר הולך ומתחזק. לאחר מספר פגישות הוא סיפר לי שהוא חולה אפילפסיה, ולא ייחסתי לזה יותר מדי חשיבות. במהלך התקופה היו לו התקפים קטנים ולא משמעותיים, בעיקר לפני שנכנסנו לישון או אחרי מעשה אהבים סוער. בסוף שבוע שעבר היה לו התקף "משמעותי". הוא רעד כולו זמן ממושך, העור שלו כל כך נמתח עד שנקרעו לו נימים בפנים וירד לו הרבה דם. יצא לו קצף מהפה והעיניים שלו התהפכו- לסיכום זה היה מחזה נוראי מלחיץ וטראומתי. פינינו אותו לבית החולים ושם נתנו לו תוספת של התרופה אותה הוא לוקח (פנידין). מס' שאלות: 1. האם המחלה הזאת עוברת בתורשה? 2. האם אני צריכה לדאוג בעתיד מלהשאיראותו לבד עם הילדים ? 3. האם הוא יכול לנהוג- ושוב אחריות לגבי ילדים. 4. האם המחלה יכולה להחמיר? 5. איך אפשר למנוע את ההתקפים כמה שיותר? 6. ממה זה קרה לו,האם יש פתרון למחלה? היום אני פשוט פוחדת לישון איתו לבד על מנת שהמקרה לא יחזור על עצמו, והבעיה הגדולה היא שאני ממש אוהבת אותו ורוצה אותו לכל החיים. (אגב הוא בן 27 והמחלה מגיל 17)

19/04/2003 | 12:22 | מאת: shlomi budagzat

שמחתי לשמוע שיש לך הבנה לבעיתו ואת נכונותך לעזור אם אפשר לגבי שאלותיך הם מורכבות מאוד קשה לענות בפורום זה על חברך לעבור מיספר בדיקות מדוקדקות כדי להתיצב עם תרופות ולנקוט זהירות יתירה בפעולות שונות פעילות פיזיות קשות-עד למצב יצוב לגבי תורשה-את זה צריך לבדק עם ההיסטוריה המשפחתית שלו לסיום יש לקוות למצב ייצוב ואז יש מקום לתיכנונים עתידיים