כאבי שרירים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

11/03/2003 | 21:03 | מאת: שחר

שלום, אני גבר בן 22 ת בריא בד"כ חוץ מ..כאבי שירים שהופיעו בגיל 16 לאחר בירור אצל נוירולוג נמצא CPK ברמה של 300 ת היה חשד לאיזו מיופתיה , נעשתה ביופסית שריר שנלקח מאיזור הכתף ולא נראו סימנים למשהו. לפני שנתיים לאחר אימון בחדר כושר (אימון אינטנסיבי- לאחר אי פעילות של שנה בחדר כושר - טעות) כאבים חזקים בכל הגוף ת קושי ממש להזיז איברים. נבדקתי אצל רופא בדיקת שתן היו סימנים לדם בשתן ונשלחתי למיון , בבדיקות מעבדה היה CPK 24000!!! , והיה חשש לכליות הייתי מאושפז בלושה שבועות עם אינפוזיות רבות לניקוי הCPK , יצאתי במצב טוב , עם המלצות לבדיקות : ביופסיה חוזרת שנעשתה וגם בה לא נמצא איזהו ממצא , בדיקת CPT שגם יצאה תקינה ו יתר חום ממאיר שגם יצא תקין. מאז אני ממשיך את חיי כרגיל . כמובן בדיקות אי אמ גי שנעשו לכל אורך התקופה תקינות. הנני אדם ספורטיבי - כדורסל ריצה.. לאחר פעילות מופיעים כאבים עזים בשרירים...הם כאבים אלו מראים על פירוק השריר ועליית CPK? , מהי רמה מסוכנת של CPK? תודה

11/03/2003 | 23:58 | מאת: פרח בר

אני רוצה לספר לך, שכדאי לך להיזהר גם מניתוחים וכדאי לדבר על זה עם רופאים, רמת CPKגבוהה - יש לבעלי ולכמה מבני משפחתי. בני עבר ניתוח לפני כ-8 שנים ו"כמעט הלך בניתוח". מסתבר שלרמות כאלה שלCPK - אסורים חומרי הרדמה מסויימים בניתוחים. קוראים לזה MALIGNANT HYPERTHERMIA. חוץ מזה שאלו אותנו אם יש מחלת שרירים. לא ידענו את התשובה (נו באמת.. אנחנו רופאים?) אבל מאז אני חרדה ודואגת, בכל פעם שבני מתלונן על כאבים בשרירים. אני מבינה שאתה ספורטאי ובדרך כלל בריא. אבל בבקשה תברר עם הרופאים שלך, האם צריך לרשום בתיק הרפואי שלך שאתה רגיש לחומרי הרדמה, שמחייבים לציין בתיק הרפואי. מתעסק עם הנושא הזה ד"ר אברבנאל מבית חולים קפלן ברחובות. בהצלחה, ואל תשכח לעדכן אותי. ידידה שדואגת לך

12/03/2003 | 12:01 | מאת: שחר

הטיפול והביופסיה הראשונה החלו אצל אברבאנל בקפלן..מה שעשו שם עם הביופסיה...איבדו חלקים ממנה ובכל מקרה לא מקצועיים..בקשר ל MALYGNANT HYPERTHEMIA עברתי גם בדיקה לזה בתה"ש , שלילי לא רגיש( עברתי גם ניתוח בהרדמה מלאה בגיל 5). לבנך: "המומחה" בארץ הוא פרופ שדה בוולפסון חולון. האם אצל בנך יש אבחנה? אצלי עדיין לא אבחנו, כנראה שגם לא יצליחו פרח בר כתב/ה: > > אני רוצה לספר לך, שכדאי לך להיזהר גם מניתוחים וכדאי לדבר על זה > עם רופאים, רמת CPKגבוהה - יש לבעלי ולכמה מבני משפחתי. > בני עבר ניתוח לפני כ-8 שנים ו"כמעט הלך בניתוח". מסתבר שלרמות > כאלה שלCPK - אסורים חומרי הרדמה מסויימים בניתוחים. > קוראים לזה MALIGNANT HYPERTHERMIA. > חוץ מזה שאלו אותנו אם יש מחלת שרירים. לא ידענו את התשובה (נו > באמת.. אנחנו רופאים?) > אבל מאז אני חרדה ודואגת, בכל פעם שבני מתלונן על כאבים בשרירים. > אני מבינה שאתה ספורטאי ובדרך כלל בריא. אבל בבקשה תברר עם > הרופאים שלך, האם צריך לרשום בתיק הרפואי שלך שאתה רגיש לחומרי > הרדמה, שמחייבים לציין בתיק הרפואי. > מתעסק עם הנושא הזה ד"ר אברבנאל מבית חולים קפלן ברחובות. > בהצלחה, ואל תשכח לעדכן אותי. > > ידידה שדואגת לך