פגיעה עצבית או לא?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/03/2003 | 10:15 | מאת: רוית

שלום, אמי בת 65 לקתה באירוע מוחי קשה לפני 5 שנים ומאז משותקת ביד ימין , אפאזית , וגוררת רגל ימין. לפני כשבוע ימים נפלה על הרגל הימינית . בצילומים לא נתגלו שברים כלשהם גם לא באגן. אולם מאז היא אינה מסוגלת ללכת. בעיקר אינה מסוגלת להזיז את רגל שמאל שלה (הרגל הבריאה). אין שינוי התנהגותי כלשהו שיכול להצביע על אירוע מוחי נוסף. יש לציין כי לפתע התפתח אצלה הרפס זוסטר בצד שמאל של הגוף (התפשט רק ביד שמאל ובפנים בצד שמאל). מאחר והכל קשור לצד שמאל שלפתע שותק, האם יכול להיות שההרפס זוסטר שידוע שהוא פוגע בעצבים , פגע בעצב כלשהו שאחראי על ההליכה ? אודה לך מאד אם תואיל להשיב בהקדם, אני ממש מיואשת ולא יודעת כיצד לעזור לה!! תודה!!

10/03/2003 | 12:19 | מאת: רוית

בהמשך לפרטים שכתבתי אליך, הייתי רוצה לציין כי אתמול אמי הלכה על שתי רגליה לבד . והכל היה בסדר. היום היא שוב משותקת ולא מסוגלת להזיז את רגליה. אנו לא מצליחים להבין מדוע יש הטבה ושוב רגרסיה. בבקשה ממך עזור לי להבין מה קורה , ואם אינך הכתובת הנכונה בבקשה הפנה אותי לגורם הנכון. אנו ממש חסרי אונים!!!