התנתקות מהמציאות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/03/2003 | 19:54 | מאת: סיגל

שלום רב, אמא שלי עברה ארוע מוחי בחודש יולי אשתקד. מאז חלה הידרדרות במצבה הפיזי והנפשי. רגל ימין חצי משותקת, הזיכרון נפגע חוזרת על דברים מספר פעמים ואינה זוכרת דברים שאמרה לפני. הייתה בשיקום בבית מאיר ביפו שלושה חודשים פעמיים בשבוע למשך שלוש שעות בפיזיוטרפיה וזיכרון. חל שיפור מסויים אך לא משמעותי. מזה שבועיים מצבה מחמיר מאוד. בורח לה שתן בעיקר לאחר שינה או לאחר ישיבה ממושכת. כמו כן מצב הרגל רע, ההחמרה הקשה מכולם היא ההתנתקות שלה מהמציאות . היא מדברת על דברים שאינם שייכים למציאות ומתעסקת בהם למשך שעות ארוכות כמו להכין אוכל למישהו שאינו בבית כלל ולהתעקש לעשות זאת למרות שאינה מבינה שאותו אדם לא נמצא שם. כמו כן מתחברת לחפצים מסוימים הקשורים לפעולה מסוימת למרות שפעולה זו אינה שייכת למצב, זמן או ארוע מסוים. ישנה הרבה במשך היום ואינה משתפת פעולה כמו למשל לקום בבוקר מהמיטה. היא יכולה לשבת פרק זמן ממושך על המיטה לאחר שהתעוררה ולא לקום ממנה. אינה משתפת פעולה ללכת לרופא מתוך חוסר עניין. אמא שלי בת 67 חולת סכרת מזה 27 שנה. אבקש תשובה דחופה. אבא שלי נמצא איתה לבד בבית ודי חסר אונים. אנחנו לא יודעים למי לפנות. תודה על עזרתכם

02/03/2003 | 22:06 | מאת: נוירופסיכולוג

מצטער לשמוע על מצבה של אמא שלך, שהוא מצב מורכב. הסימנים שנתת יכולים להעיד על מצבים נוירולוגים/פסיכיאטרים שונים. היא חייבת, לדעתי, לעבור בירורים נוספים בכיוונים אלו להערכתי עם דגש גריאטרי( נוירו- גריאטר, פסיכאטר גריאטרי), נסו לשכנע אותה ככל שניתן. ניתן לבקש גם את התערבותה של הרווחה בישוב, שיעשו ביקור בית, כמו כן תביעה בביטוח לאומי לאחוזי נכות וקבלת זכויות (כמו עזרה בבית, אם זה מגיע). רפואה שלמה.