ירידה בזיכרון

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/02/2003 | 00:50 | מאת: רועי

שלום אני לא יודע אם זה הפורום הנכון אבל אנסה בכל זאת אני סטודנט ולמזלי התברכתי בזיכרון טוב מאוד אולם בחודשים האחרונים אני ממש מרגיש פגיעה ביכולת הזיכרון שלי אני מגיע למצב שאני לא זוכר דברים קטנים שקרו כמה ימים קודם דבר שמעולם לא קרה לי(ולא שהם כבר לא חשובים) מה אפשר לעשות והאם זו בעיה מוכרת? תודה

28/02/2003 | 14:55 | מאת: נוירופסיכולוג

רועי, יש בשאלה שלך מעט מידי פרטים. ירידה בזיכרון יכולה לנבוע מסיבות רבות: חוסר ריכוז שיכול לנבוע מסיבות שונות ומשונות למשל: האם אתה עמוס בתקופה האחרונה, האם אתה מדוכא או מתוח יותר מכרגיל? סיבות אחרות שיכולות לגרום לחוסר ריכוז או פגיעה אחרת בזיכרון הן מחלה כלשהי במערכת העצבים המרכזית- המח, האם עברת תאונת דרכים, נפגעת בראש לאחרונה? האם התזונה שלך מאוזנת ולא חסרים וויטמינים כמו B12, האם אתה לוקח תרופות שונות, למשל נגד חרדה? ישנן סיבות נוספות לירידה בזיכרון שקצרה היריעה מלהכיל. בהחלט יתכן שאתה קצת פחות מרוכז לאחרונה מסיבה כלשהיא ולכן אתה מרגיש שהזיכרון שלך ירד. לא כל ירידה בזיכרום היא פתולוגית ולעיתים זו יותר תחושה מאשר משהוא אחר. אם אתה מאוד מודאג, פנה לנוירולוג או לפסיכיאטר (משום שהם בדר"כ מבינים גם בנושא הזיכרון ולא בשל חשש להפרעה נפשית) אתה גם יכול לבקש מהם הפניה לנוירופסיכולוג, אם הם ימצאו לנכון.