ADHD

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/02/2003 | 11:10 | מאת: רורי

שלום רב, קראתי באחד המאמרים באתר על שתי התרופות שבהן מטפלים ב- ADHD. בני - בן 9, נוטל "ריטלין", 1 ביום, ההשפעה אינה ארוכת טווח, אלא כפי שצויין בכתבה למשך כ- 3 שעות. אינני רוצה להעלות את המינון, ומכאן שאלתי. האם יש אפשרות להחליף את הריטלין ב"ניטן" ומה עלי לעשות לשם כך ? כמו כן אבקש לדעת קצת יותר פרטים על התרופה הנ"ל, תופעות לוואי, באם ישנן, מה ההבדל בין "ניטן" ל"ריטלין" וכו' ? או לחילופין נא האירו את עיני היכן אוכל למצוא, באינטרנט, מידע יותר מורחב על התרופה הנ"ל. בברכה ובתודה מראש

23/02/2003 | 11:49 | מאת: חד

לרורי שלום רב אני אם לילד בן 9 שגם הוא נוטל ריטאלין. אני מציעה לך לנסות את הריטאלין SR , אשר המינון הכי נמוך שלו הוא 20 מ"ג, השפעתו מחזיקה לאורך יותר שעות, כי החומר שיש בו מתפזר בגוף בצורה איטית ולכן ההשפעה שלו מחזיקה ליותר שעות, לדוגמא , אם הילד מקבל את הכדור בשעה 7:30 בבוקר, אז ההשפעה שלו תחזיק עד לשעה 1400 או 1500 . מנסיון, זה באמת עובד, כשהילד שלי היה בכיתה א' התחלנו עם הריטאלין הרגיל, ואכן אחרי 3 שעות השפעתו היתה נגמרת, והמצב היה יותר גרוע אחרי מאשר המצב לפני הכדור, ואז המליצו לנו על הריטלין SR , שעושה את אותה העבודה אבל למשך יותר שעות. שאלתי אליך היא, מהו ה"ניטן", אף פעם לא שמעתי על הכדור הזה, האם גם הוא לטיפול ב- ADHD ? אנא תגובתך, מקווה שעזרתי במשהו, תודה, חד.

23/02/2003 | 14:35 | מאת: רורי

שלום חד, אין לי מושג מה זה הכדור הזה ומכאן שאלתי. אבל באתר האינטרנט http://doctors.msn.co.il/article/103/ תוכל למצוא את התשובה. זהו מאמר של הגברת יעל מליניאק ושם היא מזכירה את הכדור שהזכרתי בשאלתי. מקווה שעזרתי. רורי