פסיכיאטר

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/02/2003 | 13:46 | מאת: אלי

עברתי תאונת דרכים והתחלתי טיפול אצל נאורולוג עקב כאבי ראש מדהימים בעיות בשינה וסחרחורות הוא המליץ לי על כדורים לפני השינה אך עברו כבר חודשיים ושום דבר לא השתנה הכאבים נימשכים בעיקבות פגישה נוספת הוא המליץ לי ללכת לפגישה עם פסיכולוג רציתי לדעת מה ההשלכות לגבי פגישה איתו האם זה מתויק ונירשם איפה שהוא והאם אני צריך ללכת לנאורולוג אחר בשביל דעה שניה

28/02/2003 | 14:41 | מאת: נוירופסיכולוג

התופעות שאתה מתאר בהחלט יכולות להיות כתוצאה מתאונת דרכים, גם אם בהתחלה חושבים שיש "רק" צליפת שוט (כאבים בצוואר וכו'). לעיתים מתלווים לסימנים אלו גם ירידה בריכוז ופגיעה בזיכרון, עצבנות רבה יותר ועוד. הסימנים יכולים לעבור כעבור מספר שבועות/ חודשים או גם להישאר תקופה ארוכה יותר. יש לציין שפעמים רבות הבדיקות הנוירולוגיות כולל צילומי CT ו- MRI הן תקינות אך האדם סובל סבל ממשי ואינו מדמיין אותו ורמת תפקודו בבית ובעבודה יורדת. ישנם נוירולוגים שבאמת לא כל כך מודעים לכך וממהרים לשלוח לפסיכולוג בטענה שהכל נפשי. אז קודם כל באופן כללי ללכת לפסיכולוג זה לא רע, אבל אם המצב שלך נמשך מעבר לחצי שנה-שנה, כדאי לבקש אבחון אצל נוירופסיכולוג, שמתמחה באבחון וטיפול בפגיעות אלו. יתכן שילוב של טיפול נוירופסיכולוגי וטיפול תרופתי תלוי בסימנים ובחומרתם. ישנם מרכזים לטיפול ואבחון בנפגעי ראש, כמו בבי"ח לוונשטיין או המרכז הלאומי לשיקום נפגעי ראש- בת"א.