ציסטה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/02/2003 | 20:43 | מאת: לילך

ערב טוב בתוצאת MRI שעשיתי השבוע נכתב : "מודגם מצב לאחר קרניוטומיה טמפורלית מימין לכריתה של AVM ודימום. באיזור הניתוח ציסטה גדולה, ללא סימני כלי דם פתולוגים, דימום או האדרה משמעותית. סימני דימום ישן סביב חדר לטרלי ימני. שינויים באונה פרונטלית מימין והקרניים קדמיות של חדרים לטרלים, יתכן מצב לאחר שנט או ונטריקולוסטומיה. יתר רקמת המח תקינה האם נראה לך כי ירצו לנתח בגלל הציסטה?? תודה לילך

11/08/2003 | 22:15 | מאת: אולגה

שאלתי היא : מה תפקידם של חדרי המוח הלטרלים , והאם אסימטריה של חדרים אלו אצל העובר מראה בוודאות על בעיה או לאו ? תודה מראש