הרגשה מוזרה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/02/2003 | 12:54 | מאת: מארק

שלום לכולם, קצת מביך לספר, ומוזר להסביר- לאחרונה (ומזה כ-3 חודשים) אני נוטה לאבד את חוש ההתמצאות שלי בסביבה. אני מתפקד בדייקנות, מדבר עם אחרים ומתנהל ממש כרגיל, אך בהרף עין אני מרגיש "שאני לא כאן". לדוגמא - יושב עם החברה בבית קפה, משוחח איתה כרגיל, פתאום מסתכל סביבי ולא קולט שבאמת יצאתי מהבית. קצת מוזר, כמו שאמרתי. אך בכל זאת - מה זה יכול להיות? המון תודה, -מארק.

16/02/2003 | 17:00 | מאת: מיטל

דע לך שאינך היחיד... לצערי יש לי נסיון בתופעות כמו שלך- אצלי מצאו מספר סיבות שיכולות להיות הגורמים לתופעה זאת- האחת היא מה שנקרא אגנזיה של קורפוס קלוסום {כן זה נשמע כמו קללה :)} אבל זה לפי מה שהורפאים אמרו לי חוסר במערכת של סיבים שאחראית על תפקוד שתי אונות המוח, ושעורק אחר עושה את התפקיד של החלק החסר ולעיתים בשעות של מתח או לחץ הוא לא עומד בעומס... אבל אני לא רוצה להפחיד אותך ובטח שלא להתיימר להיות נוירולוגית:) השניה היא בכלל בעיה אינדוקרינולוגית שקשורה בבלוטת התריס, של חוסר או עודף, שגורמת לעייפות של המוח וכללית גם עייפות גופנית ונפשית.... וזה גם גורם לעירפול ולפעמים למצבים שכאלה שאתה רואה מישהו מדבר, אבל לא מבין מילה ממה שהוא אמר, כאילו אתה לא פה. זה לא שאתה לא זוכר איפה החנית את הרכב- אתה לא זוכר אם באת איתו בכלל!... בכל אופן, שוב אציין שאני לא מתיימרת להיות מומחית, וגם מלבד הדברים אותם ציינתי ישנן בוודאי עוד הרבה סיבות מדוע דבר שכזה קורה, רק צריך לאבחן את הממצאים ולוודא מאיפה נובעים הדברים הללו. וזאת עושים בראש ובראשונה ע"י בדיקות כלליות של תפקודי המערכות הפנימיות , מה שנקרא מהקל אל הכבד... אני בטוחה שיסכים איתי המומחה שיענה לך על השאלה ואני מקווה שתרגיש טוב יותר בקרוב. מיטל