שאלה לדר' אשכנזי: תהליך תופס מקום

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

12/02/2003 | 20:26 | מאת: טליה

דר אשכנזי שלום. בצילום MRI (בחורה בת 34) התגלה תהליך תופס מקום באיזור הצנטרל גירוס, בגודל 1X2, קולט גדוליניום בצורה הומוגנית. במרכזו מוקד שאינו קולט, סביבו בצקת לוחץ על הרקמות מסביב (כבר היה התקף אפילפסיה עם איבוד הכרה). באבחנה מבדלת אסטרוציטומה ODG? אחר? הצילום עם הזרקת גדוליניום במישורים אקסיאלי, קורונלי וסגיטלי. שאלתי היא: איזה סוג של ניתוח מבצעים לגידול כזה? האם בהרדמה מלאה? או בהרדמה חלקית עם שיתוף פעולה של המנותח, כי הבנתי שזה איזור המוטוריקה והדיבור. שאלה שלא בטוח שתענה עליה אבל אנסה (אני צריכה לבחור מנתח ומהר כי היאוש גובר) : מי נחשבים הכי מומחים בסוג ניתוחים אלה? בתודה מראש על תשובתך טליה

15/02/2003 | 23:04 | מאת:

טליה שלום האם התהליך מימין או משמאל? כעקרון ע"מ לענות על שאלותיך אלו עלי לראות את צילומי ה- MRI. חשוב לבצע את הניתוח בסיוע של אמצעי ניווט וניתן לבצעו גם בסיוע של MRI תוך ניתוחי. מבצעים ניתוחים כאלו בביה"ח תה"ש, הדסה עין כרם ובביה"ח איכילוב. ד"ר אשכנזי

16/02/2003 | 08:27 | מאת: התהליך נמצא בצד שמאל

דר' אשכנזי, תודה רבה רבה על תשובתך, התהליך נמצא בצד שמאל, טליה