פגיעה בעצב ה- Sciatic

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/02/2003 | 23:46 | מאת: א.

ד"ר שלום, לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח אורתופדי באזור האגן השמאלי. עקב הניתוח, נפגע עצב ה-sciatic, אשר עובר באותו המקום. כתוצאה מכך, הרגל השמאלית הייתה משותקת לחלוטין, כלומר: לא הייתה תנועה ולא תחושה בכל הרגל. במהלך הזמן, עשיתי פיזיותרפיה ומצב הרגל השתפר באופן משמעותי. כעת, אני הולכת עם צליעה קלה ורק כף הרגל השמאלית משותקת. יש תנועה של כף הרגל קלפי מטה, אך לא ב-100%. אין שום תנועה אחרת בכף הרגל (לא כלפי מעלה, לא אצבעות, יש סימנים קלים לתנועה לצדדים). כדי שאוכל ללכת, אני משתמשת במכשיר עזר: fini, אשר תומך בכף הרגל, ושומר על 90 מעלות בין כף הרגל והרגל עצמה. הרופא המטפל הציע ניתוח, שבו חותכים גיד שעובד (בכף הרגל), ומעבירים אותו במקום זה שלא עובד, וכך אוכל ללכת ללא מכשיר העזר. כלומר, השריר שאחראי על תנועת כף הרגל כלפי מטה, יהיה אחראי גם על תנועת כף הרגל כלפי מעלה. אשמח, אם תוכל לתת את דעתך לגבי המשך הטיפול, האם כדאי לעשות את הניתוח, ואם יש לך מידע כלשהו עם הפרטים לגבי ניתוח זה? תודה מראש, א.

09/02/2003 | 13:49 | מאת:

א שלום שאלתך הינה בתחום האורטופדיה. נוירוכירורגים אינם מטפלים בניתוחי גידים ואין לי שום מושג איזה ניתוח הציעו לך. ד"ר אשכנזי