רטלין

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

01/02/2003 | 21:56 | מאת: שולמית

שלום וערב טוב! יש לי בן בן 9 וחצי ונוטל רטלין מזה שנתיים, השנה שהוא כעת בכיתה ד' יש לו ימים שהוא לומד עד 13.30 אנו נותנים לו כדור וחצי בבוקר ובימים שהוא מסיים ב13.30 המורה נותנת לו ב11.30 כדור נוסף, בשנה הראשונה שהחל לקחת את הכדור ההשפעה היתה מאד טובה, זה הביא אותו לריכוז מירבי והוא ישב בכיתה ועבד בצורה יוצאת מהכלל, והשנה הוא בבוקר עובד,אח"כ הוא טוען שהוא עייף, והוא מקשיב אך לא משתף פעולה, הוא גם לא תמיד מרוכז ולא תמיד עושה את המוטל עליו. יש לי שאלה: האם יכול להיות שהדור לא משפיע כפי שהשפיע בעבר? והאם הכדור משפי בצורה זו או אחרת על מערכת אחרת בגוף (והכוונה שלי שבדר"כ תרופה שלוקחים זמן ממושך משפיעה על איבר אחר בגוף לרעה?) יש לי שאלה נוספת: האם יש לכדור זה תחליף? בתודה מראש שולמית

07/02/2003 | 10:17 | מאת: רחל

07/02/2003 | 10:18 | מאת: רחל

רחל כתב/האיזה אשפעות יש לכדוק הנל> >

10/02/2003 | 15:53 | מאת: תיקי

שלום! יתכן, שבנך כבר התרגל למינון ???!!! האם יתכן שאתם מפספסים משהו? אולי לבנך ישנה בעיה שריטאלין זו לא התרופה המתאימה? תנסי לעשות איבחון מדוייק, ע"י נוירולוג מומחה לילדים ולאתר מה הבעיה האמיתית לפני שייגרם נזק שתתחרטו עליו

16/02/2003 | 14:39 | מאת: חד

לשולמית שלום רב, אני יודעת שהתגובה באה באיחור, אבל לא כל יום יוצא לי להכנס לפורום. גם לי יש בן בן 9 שלומד בכיתה ג', והילד מקבל גם כן ריטאלין. בני לוקח ריטאלין SR במינון של 20 מ"ג, פעם ביום - כלומר בבוקר לפני בית הספר. יש לציין שגם אנחנו נתנו בהתחלה בכיתה א' ריטלין רגיל, חצי בבוקר , והמזכירה היתה נותנת לו עוד חצי בהפסקת 10 אחרי הארוחה. במהדורה הקודמת, בריטאלין הרגיל, ההשפעה היתה עוברת מהר מאוד, ומלפני הצהריים הילד כבר לא היה מרוכז, והיה ממש באי שקט. לאחר שהתחלנו לתת את הריטלין SR ההשפעה היתה לזמן ממושך יותר. לדעתי, כדאי לך להתייעץ עם הנוירולוג שלכם לגבי הריטאלין SR , הכדור הזה עושה את אותה הפעולה, אבל החומר שנמצא בו מופרש לגוף בצורה איטית וההשפעה נשמרת ליותר שעות, לפחות עד השעה 1400 בצהריים, מנסיון, עובד הרבה יותר טוב. מקווה שעזרתי, חד.