hunington chorea

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/01/2003 | 21:36 | מאת: שרון

לאתר שלום ישלי שאלה בתחום הניורולוגיה סבתי בת ה-84 חלתה במחלה hunington chorea עד לפני ארבע חודשים היא עדיין עבדה כטבחית בהתנדבות לפני כשלושה שבועות מצבה הידרדר בצורה דרסטית זה התחיל מלפני כמה שנים עם רעידות בראש ולפני כארבעה חודשים היא החלה ליפול לאחורבתדירות של פעם בשבוע או בשבוע וחצי תופעות שאף אחד לא התייחס אליהן כי יחסנו אותם לזיקנה היא גם הייתה מטופלת בכל אותה תקופה בבית חולים ובבדיקות עם בעיה של אי ספיקת לב כשהיא נפלה בפעם האחרונה לקחנו אותה לבית חולים ששם הרופאים טענו כי מדובר בזיקנה ובחולשה עד שלפניי כחודש ניורולגית בדקה אותה וטענה כי מדובר בהנטינגטון כוראה או בכוראה סנילי והסבירה לנו שההבדל בינהן הוא שזאת תורשתית וזאת לא וכי לשניהן אותם התופעות החומרה והכיעור ונתנה לה כדור מסוים שאיני זוכר את שמו כרגע וטענה כי הכדור צריך לעזור ואם לא נעלה את המינון עכשיו לפי מה שהבנתי סבתי מקבלת גם כדורים לבעיות ספיקת הלב ושהכדורים האלה מפריעים לכדור שהיא מקבלת אחרי שבוע שהנויורולגית ראתה אותה שוב היא טענה שהמצב הדרדר ולא דיברה כבר על העלאת המינון ביה"ח שיחרר את סבתי בטענה שאין לו מה לעשות איתה וסבתי עברה לנופשון לצורך החלמה בנופשון הזה (לפניי שבועים ) היא שוב נפלה ומאז המצב הולך ומדרדר היא לא יכולה כבר ללכת בכוחות עצמה היא החלה לגמגם לרעוד ולאבד מדי פעם את הזיכרון ולדבר על דברים לא קשורים מההווה מהעבר ומהעבר הרחוק הנופשון לא רצה להחזיק אותה בטענה שהוא לא ערוך למקרים כאלו והתבקשנו להעביר אותה חיפשנו לה מקום והעברנו אותה לבית אבות למחלקה סיעודית ומשם פעם היא טוב ופעם על הפנים בבוקר היא יכולה לדבר ולהתנהג סביר ובערב ההיפך הגמור שאלותי הם מה היא המחלה הזאת ? עד לאן מצבה יכול להדרדר ? אין באמת שום טיפול לכך ? עד לאן יכול להדרדר המצב ? האם אין באמת הבדל בי הסנילי להנטינגטון ? האם יש דרך או תרופה היכולה לעזור או שפשוט צריך לתת לבן אדם להתפגר עד אובדן צלם אנוש ? בתודה מראש שרון

29/01/2003 | 00:31 | מאת: סטודנט

המחלה הזאת נובעת מאיבוד תאים בגרעינים הבזליים במח. זה גורם לחוסר יכולת שלהם לבקר את פעולת הקורטקס המוטורי וכך נגרמת פעילות יתר שלו, התופעה העיקרית במחלה זו (פעילות בלתי מבוקרת של שרירים)

29/01/2003 | 18:22 | מאת: שרון

תודה לך סטודנט על תגובתך ידוע לך על מקרים של מחלה כזאת ? ידוע לך לאן חומרת מחלה תגיע ? ידוע לך אם יש איזו שהיא תרופה למחלה ? הסיפטומים למקרהשל סבתי נכון להיום הם : בעיות מוטוריות איבוד זיכרון לרגעים קטנים חוסר יכולת להתרכז רעידות של הראש והידיים