בעיית זכרון לאחר הריון לידה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

22/01/2003 | 15:33 | מאת: לי

שלום רב, אני בת 29, 4 חודשים לאחר לידה ומאז ההריון אני סובלת מבעיית זכרון קשה ברמה שמפריעה לי בחיי היומיום. אני מתקשה לזכור אם האכלתי את בתי, אם הסתבנתי במקלחת, אם הדלקתי את הדוד, אם נעלתי את המכונית וכו'. אני מקפידה על תזונה נכונה ושינה מספקת. שמעתי שהתופעה מוכרת לאחר הלידה. אני מבקשת לדעת כיצד אפשר לטפל בבעיה. האם לפנות לרופא? האם יש תרגילים לשיפור הזכרון? רופא המשפחה שלי לא מיחס חשיבות לעניין ופתר אותי ב"זה יעבור" אך זה מאוד מפריע לתפקוד שלי. אודה לתשובותיכם לי

23/01/2003 | 13:57 | מאת: טריקם

אין לי תרופה בשבילך,אבל אני יכולה להמליץ על דרכים לשפר את איכות החיים, מנסיון שלי עם התמודדות עם בעיית זיכרון. תנהלי רישומים שלכל דבר כמעט, לאחר שאת מאכילה את ילדתך, ברגע שסיימת, תרשמי באיזה שעה האכלת אותה וכמה. תשמרי את הדף במקום שתיראי אותו, למשל, על המקרר עם מגנט. באותה צורה תרשמי את הדברים האחרים שאת עושה וכך גם אם תישכחי תוכלי לדעת מה עשית. בתיק תיקחי פנקס קטן או יומן, וככה תוכלי לרשום איפה החנת אתה אוטו, או האם כשיצאת ממנו נעלת אותו וכדומה. חשוב אבל לאחר שהיום הזה עבר או למחוק את הכתוב,או לציין ליד תאריך כדי למנוע בילבול. בהצלחה