פולימיוזיטיס/דרמטיוזיטיס

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/10/2002 | 15:50 | מאת: ראשל

שלום רב, אני בחורה צעירה בת 32 הסובלת מזה שנה וחצי מפולימיוזיטיס. עד שהובחנה המחלה חלפו חודשים רבים, רופא המשפחה והאורטופד אליהם פניתי לא ידעו במה מדובר. ההבחנה לשמחתי הגיעה כשהושפזתי בביה"ח בגלל קריש בדם שנוצר עקב אי תזוזה מתמשכת (קשר ישיר למחלה). רופא המשפחה ,האורטופד והפרופסור המומחה לאורטופדיה חשבו שמדובר בכל המחלות האפשריות אך אף אחד מהם לא השכיל לבקש כי אעשה את בדיקת הדם הנקראת CK , כשאושפזתי בביה"ח בדיקת הדם הראתה.... 7129 CK !!!!!. היום אני מטופלת בתרופות חזקות: פרדניזון,מטוטרקסאט,קומדין (לקריש הדם) - תופעות הלוואי הן בלתי נסבלות ואני רק סובלת... כתוצאה מהמחלה גם הראות שלי נפגעו מעט , בצורה בינונית - לא הייתה פגיעה ברקמה. כמו כן, אני מקבלת לאחרונה גם עירוי IVIG אשמח לקבל כל מידע על המחלה: דרכי ריפוי (הומאופתיה?), מהם הגורמים למחלה?, דרכי מניעה, האם נרפאים ממנה? דרמויוזיטיס - על האצבעות בשתי הידיים הופיעו פצעים פתוחים שנעלמו אך לא לגמרי על ידי משחה שקיבלתי מרופא עור (טרם ההבחנה). היום הפצעים אינם פתוחים אך יש סימני קילוף על האצבעות. תודה מראש, ראשל

06/10/2002 | 10:29 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום רב לך. אפשר להקל על בעיית העור שלך ולהפחית את הסבל הכרוך בכך. נוגדי דלקת צמחיים הראו תוצאה טובה עד מאד בתופעה. באם חפצה את בפרוט מורחב אזיי עשי זאת בפנייה לאי מייל ואשמח לסייע ביידך. בברכה רמי מור

06/10/2002 | 15:28 | מאת: ראשל

רמי שלום, תודה על כי ענית לי במהרה. בעייתי העיקרית היום היא החולשה בשרירים (פולימיוזיטיס: מחלה אוטו-אימונית). עיקר הבעיה הוא ברגליים, למרבה הפלא התופעה חלפה בידיים ובאיזור הצוואר לאחר שקיבלתי מנות גדולות של קורטיזון, אך עדיין איזור הגפיים התחתונות לא מגיב לתרופות. הייתי אצל הומאופט לגבי הבעיה הנ"ל והוא נתן לי טיפות SOLPHUR מדולל, 15 טיפות בבוקר ו-15 טיפות בערב לפני האוכל (להמנע ממנטה,נענע ושום טרי). שאלותי הן: מהו החומר אותו קיבלתי מההומאופט וכיצד הוא פועל על הגוף? האם התרופה ניתנת לכל מחלה או רק למקרים ספציפיים? האם יש סיכון בלקיחת התרופה בזמן שאני עדיין נוטלת 20 מ"ג פרדניזון ליום ? מהו הסיכוי לצאת מהמחלה ? האם המחלה מוכרת ברפואה האלטרנטיבית? כמו כן, הייתי גם אצל נטורופט לפני חודשיים לערך, והוא נתן לי תערובת צמחים שעלי לחלוט ולשתות פעמיים ביום במשך ארבעה ימים, הריח והטעם היו קשים מנשוא ולאחר הפעם הראשונה פשוט לא הכנתי את המשקה יותר.... היה ממש דוחה. רמי, אני מקווה שלא בילבלתי לך את המוח יותר מידי.. אשמח לקבל תגובה, תודה מראש.