טיפול תרופתי פולינאורופטיה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/09/2002 | 22:41 | מאת: ב.מ.

רופא\ה נכבד ידוע שאין טיפול תרופתי לפולינאורופטיה מסוג שרקו-מרי-טוט אשמח לקבל מידע חדש הסותר קביעה זו. ב.מ.

17/09/2002 | 21:29 | מאת: אילנה

אני מצטרפת לשאלה. לא ידעתי שיש סוגים שונים של הפולינאורופטיה. לי נמסר לפני כחודש בעקבות אשפוז בבית חולים שזוהי האבחנה. הסיבות אינן ידועות (אינני חולת סכרת, ואינני אדם חולה ככלל- מלבד בעית ההיפותיארוזים), ואני ממתינה לבדיקת הביופסיה של עצב הרגל. בינתיים אינני מקבלת כל טיפול למרות השלב שבו אני נמצאת - חוסר תחושה עד גובה שליש הרגל, איבוד התחושה לחלוטין של אצבעות הרגליים וחצי מכף הרגל, עקצוצים בכפות הידיים. אוסיף שכל הבדיקות, בלי יוצא מן הכלל, כולל LP תקינות לחלוטין (כולל בדיקות שעשיתי לגילוי גידולים סרטניים בגוף) - האם זה יכול להיות מצב נפשי? האם בתשובתך תוכל להפנות אותי לאתרים שמסבירים בפרוטרוט מה פירוש דלקת בעצבים ההיקפיים? אודה על התייחסותך. אילנה

29/09/2002 | 00:38 | מאת: ב.מ.

אילנה פולינאורופתיה היא מחלה גנטית שיכולה לעבור בתורשה גם לאחר כמה דורות ולאו דווקא מהורה לילד. המחלה פורצת בעיקר בגילאי העשרה ולכל המאוחר עד סוף שנות העשרים. המחלה לא קשורה למחלות אחרות. בעיקרון המוליכות של החשמל בעצב נפגעת מסיבות לא ידועות ואז נפגעים השרירים שאינם מקבלים פקודות מהעצב ואז הם מתנוונים לאט לאט. צורה אחרת היא אובדן תחושה עקב אותו ליקוי בעצב. לצערי - גם לי יש פולי נאורופטיה- אין כיום תרופה לשיקום המוליכות בעצבים. אני מתכוון - א - לנסות דיקור אולי זה יגרה את העצבים וישפר את המצב. ב- לקחת ויטמינים b-12 וויטמין c כל זה בתקווה שזה יעזור . מאחל לך החלמה מהירה. ב.מ.