נימול בירך

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

15/08/2000 | 15:34 | מאת: ת

שלום רב, מזה כשנה וחצי, במצב עמידה או הליכה מעל לרבע שעה, נרדמת לי ירך ימין (בין הברך לחיבור לאגן). יש הרגשת נימול וקוצים. הדבר מפריע מאוד לתפקוד. ההרדמות משתחררת רק בישיבה. קצת על עצמי - בת 30+, בעלת משקל עודף (לא מדי), יושבת הרבה מול המחשב ולא עוסקת בספורט. סי טי של עמוד השדרה הניב תוצאה תקינה לגמרי. מה שנאמר לי בעבר היה שזו דלקת בעצב ושזה יעבור עם הזמן... חיכיתי ולא עבר. גם 6 טיפולי טווינה (עיסוי מקצועי) לא עזרו. לאחרונה פניתי לנוירולוג שעשה בדיקת חשמל (אי אם איי אם איני טועה שמה) ונמצא (כמה מפתיע) שאכן יש בעייה בהולכת החשמל בעצב ירך ימין אך ישנה בעייה דומה גם בירך שמאל (שם אין לי תחושת נימול). הנוירולוג הציע דיאטה וכדי, כמו שהוא ניסח זאת, "לכסח את הזרמים החשמליים" רשם לי תרופה בשם - טגרטול למשך חודש ימים. מזלי שאיני לוקחת תרופות ללא קריאה מראש של הפרוספרט. הייתי המומה לגלות התרופה מיועדת לטיפול ב: כיפיון, מאניה ומאניה דיכאונית במקרים בהם ליתיום לא משפיע וכן, גם משהו נוירולוגי... מכל אלו הבנתי שניתנה לי תרופה פסיכיאטרית, בלי להסביר לי על כך לפני הטיפול ותוך זלזול בי כמטופלת. כמובן שלא לקחתי את התרופה! אשמח לשמוע את חוות דעתך גם על התופעה ממנה אני סובלת וגם על עניין הטיפול התרופתי. ותודה מראש :-)

15/08/2000 | 21:47 | מאת:

ת שלום כמי שהתמחה בתחום של מחלות העצבים ההיקפיים נראה לי שסביר מאוד שמדובר בלחץ על עצב. לא נראה לי שמדובר במחלת עצבים כללית. שוב אני אומר את דברי בהסתייגות מאחר שלא בדקתי אותך. באיזה חלק בדיוק של הירך קיימת הפרעת התחושה? ד"ר רון דבי

15/08/2000 | 23:11 | מאת: ת

הנימול מופיע בירך ימין מהמקום בו מתחברת הרגל לאגן ועד לברך, בחלק הימני חיצוני של הירך. תודה על העזרה :-) ואגב - לא ענית לעניין התרופה שמאוד מעניין אותי...