אפילפסיה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/09/2000 | 18:48 | מאת: מיכלוס

היי. אני לא יודעת אם אתם זוכרים אותי, אבל לפני כשבועיים שלושה בעקבות מקרה שקרה שאלתי אתכם על אפילפסיה. ובכן... למרות שקיוויתי נורא שזה סתם מקרי, והEEG שלי יהיה תקין, התגלה משהו מאוד לא ברור. הEEG שלי היה בתחום האפור - לא תקין לגמרי ובכל זאת לא מצביע בודאות על אפילפסיה. הרופא אצלו נבדקתי החליט להתחיל טיפול אנטי-אפילפטי. בעיקבות כך שאיני יכולה לקחת טגרטול עקב חשד לאלרגיה, המליץ לי על תרופה מאוד יקרה (שאולי קופת חולים תסבסד לי אותה בעיקבות המכתב שלו) שאיני זוכרת את שמה לטיפול האורך שנתיים, אמר לי לא לנהוג חצי שנה לפחות ובקיצור - אני אפילפטית בנוסף לכל הצרות שיש לי (פגיעת ראש, קארון וקרישת דם מואצת שגרמה לי לDVD). לפני כ7 שנים הייתה לי פגיעת ראש עקב תאונת דרכים, ומי שנבדקתי אצלו אמר שההתקף האפילפטי נבע מהצלקת שיש לי מהפגיעה. מה עוד יכולה לגרום לי הצלקת הזאת? ומה המגבלות שיש לאפילפטים? אילו עוד תופעות יכולות להגרם כתוצאה מאפילפסיה? תודה.

03/09/2000 | 19:50 | מאת:

מיכלוס שלום אני בכל אופן כן זוכר אותך. לגבי הצלקת קשה לדעת אם זו הסיבה או לא. השאלה היא האם רואים את הצלקת ב-MRI? אני בטוח שזו הרגשה קצת לא נעימה וקצת מלחיצה ומפחידה ובפרט הרגשת אי ודאות של מה יהיה ומה זה אפילפסיה. אני רק רוצה לומר לך שיש מיליוני אנשים שמנהלים אורח חיים מלא ועשיר עם אפילפסיה. כל אשר עליך לעשות הוא להקפיד לקחת את התרופות על מנת למנוע חזרת ההתקפים, ובעוד שנתיים אם לא יהיו התקפים הנוירולוג שלך יפסיק לך את התרופות. אל תתני לידיעה שיש לך אפילפסיה לשבש לך את החיים. בברכה ד"ר רון דבי