השפעה לחיסון חצבת חזרת אדמת על בדיקות דם? בהקדם!

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

12/03/2008 | 12:01 | מאת: טלטל

שלום, ביום ראשון בני בן השנה קיבל חיסון ראשון לחצבת חזרת אדמת. אני צריכה לקחת אותו לבדיקות דם מחר (יום ה') ספירה של גיל שנה ובדיקות נוספות לבדיקת עיכוב גדילה.. האם יש השפעה לחיסון על הבדיקות השונות? אם כן איזה מרווח זמן צריך להיות כדי שלא תהיה השפעה? תודה!

13/03/2008 | 10:26 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

ספירת הדם בגיל שנה הינה בדיקת סקר לגילוי אנמיה - חסר בהמוגלובין. חיסון MMR יכול במקרים נדירים לגרום לירידה חולפת בספירת טסיות הדם (מרכיב אחר בספירת הדם), כך שאין מניעה לבצע את הבדיקות.

מנהל פורום חיסונים לילדים