פריחה בעקבות NMR

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

06/03/2008 | 00:11 | מאת: נירה

שלום בני בן שנה וחצי , קיבל לפני 16 יום חיסון NMR. 11 יום מקבלת החיסון הופיע אצלו פריחה ע"פ הגוף. הפריחה עברה כעבור יום אך נשארה עד עכשיו (זה חמישה ימים) פריחה על הבירכיים. כמו כן היו לו מעין סמני פריחה על כפות הידיים - משך מספר שעות היום. האם כל זה יכול לנבוע מהחיסון? אחרי אילו סימנים יש לעקוב מבחינת החשש לטרומבוציטופניה שעלולה להופיע - לפי מה שקראתי- חודשיים לאחר החיסון. תודה רבה

06/03/2008 | 19:19 | מאת: פרופ' אלי סומך

תיתכן פריחה לאחר חיסון MMR שהיא בדרך כלל קלה וחולפת במהירות ולא גורמת לסיבוכים. כך שיתכן כי הפריחה אצל בנך קשורה לחיסון אבל כמובן צריך לראות את הפריחה בכדי לאבחנה ביתר דיוק. לגבי השאלה השניה - אין צורך במעקב או בדיקות לזיהוי טרומבוציטפניה בילד בריא העובר חיסון MMR אלא אם מופיעות תופעות המחשידות לכך כמו פריחה בצורת שטפי דם קטנים.

מנהל פורום חיסונים לילדים