חיסונים ורגישות יתר ללטקס

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

07/07/2016 | 01:33 | מאת: יואב

אילו חיסונים אינם מומלצים לאלו שיש להם רגישות יתר ללטקס? האם החיסון עצמו מכיל לטקס, או הכלי שבו מצוי החיסון מכיל לטקס, או המכשיר שבו ניתן החיסון מכיל לטקס?

יואב שלום, החיסונים, מבין חיסוני השגרה הנהוגים בישראל, שאלרגיה ללטקס מהווה התוויות-נגד או אזהרה למתנם, כוללים את השילוב דיפטריה-טטנוס-שעלת, צהבת A, ואת החיסון כנגד וירוס הפפילומה. בחיסון הראשון מדובר במיכל/תכשיר הנתינה. בשני האחרונים אין הדבר מצויין בעלון לצרכן. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים