חשש לחיסון חוזר לצהבת A

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

04/04/2016 | 21:29 | מאת: איתמר

שלום הודיעו לנו מקופ"ח שבני בן השלוש וחצי לא קיבל חיסון צהבת A של גיל שנתיים. גם בפנקס החיסונים שלו מופיע שקיבל רק מנה 1 ולא קיבל דחף. אבל יש לי חשש שהוא קיבל את החיסון וזה לא נרשם בפנקס (זה כבר כמעט קרה לנו עם חיסון אחר) יש סכנה בקבלת חיסון כפול? או שאפשר ללכת לחסן בלי לחשוש? בתודה

איתמר שלום, אין חשש במתן מנה שלישית של חיסון צהבת A. הוא אמנם אינו נדרש אך לא צפוי לגרום לבעיות מעבר לתופעות הרגילות של החיסון. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים