חיסונים לתינוקת שלאם יש מערכת חיסונית מוחלשת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

05/03/2016 | 17:18 | מאת: מיה

שלום דר, אני אמא טריה ליתינוקת בת 6 שבועות, אני מקבלת טיפול ביולוגי עקב דלקת פרקים ומוגדרת בעלת מערכת חיסונית מוחלשת,(למרות שבדיקות הדם תקינות) מה הסיכון של לחסן את ביתי בחיסונים שמוגדרים חי מוחלש? הרי שאיניני יכולה לא להחליף לביתי את החיטולים והימנע ממגע ממנה..עיקר החשש שלי הוא מנגיף הפולי (למרות שאני התחסנתי לזה בילדותי, האם זה אומר שאין לי סכנה בחשיפה מהחיסון?) כמו כן מעולם לא חליתי באבעבות רוח והומלץ לי להתחסן.. האם החיסון הוא גם חי מוחלש? אני לא רוצה למנוע מביתי חיסונים שחשובים לה, אך חוששת מהשלכות לגבי בריאותי מהחשיפה תודה מראש על תשובתך, מיה

מיה שלום, התשובה לשאלתך מורכבת, ותלויה מאד בסוג הטיפול המדוייק שאת מקבלת, מצבך הכללי והחיסוני, והחשיפה שביתך צפויה לה. בעקרון, בד"כ נותנים את חיסון הרוטה, כיון שאת צפויה להיות חשופה לו מכיוונים רבים גם ללא החיסון, ואם כבר, כנראה שתחשפי לזן מוחלש מאשר לזן הפרא. העניין מסובך יותר באשר לפוליו וזני ה-MMRV, שכן החשיפה הטבעית להם פחותה. אני מציע לך לפנות לרופא המטפל בך ולהתייעץ עימו בעניין. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים