טיול לתאילנד עם ילד לא מחוסן לMMR

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

02/12/2015 | 12:47 | מאת: ליאת

שלום הבן שלי מושתל כבד מגיל 8 חודשים, כיום הוא בן 13.5 לא קיבל חיסון חצבת חזרת אדמת, באבעבועות רוח חלה בעבר, אנחנו רוצים לטוס לתאילנד יחד, אך חוששים מזיהומים בעיקר מחצבת האם לא קיים חיסון מומת? והאם אפשר לטוס כך? בעבר טיילנו באירופה וארצות הים התיכון

ליאת שלום, חששכם מוצדק. בארצות מזרח אסיה יש מפעם לפעם התפרצויות של המחלות הנכללות בחיסון ה-MMR. לצערי, לא קיים חיסון מומת למחלות אלה, אלא חי בלבד. יש, לעתים, במידה והכניסה לאיזור הבעייתי מחוייבת, אפשרות לתת חיסון סביל ממש טרם הנסיעה. אני מציע לכם להתייעץ עם רופאיו המטפלים לגבי היתרון והסיכונים הקשורים בנסיעה כמו גם בסוגי החיסון השונים ולקבל החלטה מושכלת. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים