כחלון וחיוורון לאחר חיסון גיל חודשיים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

13/10/2015 | 19:17 | מאת: אביבית

שלום רב,ביתי בת החודשיים קיבלה היום חיסון נגד רוטה וירוס דרך הפה ולאחר מכן את החיסון המחומש בזריקה לשריר ,מיד עם מתן הזריקה הופיע בכי עז ,כחלון סביב השפתיים וחיוורון שעבר לאחר חמש דקות.רופאת ילדים שנכחה המקום הקשיבה לקולות הלב אך לא שמעה איוושה או משהו אחר .מדוע הופיעה התגובה הזאת?יש לציין שזאת פעם ראשונה שהופיעה כחלון כזה או חיוורון כזה.האם יש חשש שזה סימן של שוק כתוצאה מהחיסון,והאם יש לתת את החיסון הבא במסגרת רפואית גדולה יותר מטיפת חלב? אשמח לקבל תשובה מכיוון שהאירוע היום היה ממש מלחיץ ואני חוששת לתת את החיסונים הבאים.

אביבית שלום, בעיני נשמע כי ביתך פתחה תגובה וזו-ווגלית זמנית עם כאב ההזרקה (תגובה של "בלבול" בגוף, הגורמת לשינויים גם בהרחבה/כיווץ כלי הדם). תגובה זו עוברת לרוב אחרי זמן קצר. אף כי בוודאי היה האירוע מפחיד מאד, אין לו חשיבות רפואית לטווח הארוך, סיבוכים, או אפילו הוכחה כי הדבר יישנה שנית עם מתן החיסון הבא. עם זאת, לא נכחתי באירוע, ולכן אני מתקשה לתת עצה טובה. אני מציע להתייעץ עם האחות והרופאה שנכחו במקום. בברכה,

16/10/2015 | 21:05 | מאת: אביבית

תודה רבה על התגובה המהירה והמרגיעה.

מנהל פורום חיסונים לילדים