חיסונים - תינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

05/07/2015 | 19:00 | מאת: kr

שלום, מספר שאלות בבקשה - 1. ממתי קיים בגוף זיכרון חיסוני? האם זה נכון כי רק לאחר גיל שנה? 2. בחיסון המחומש ניתן חיסון כנגד 5 מחלות שונות. מדברים כרגע על התפרצות מחלת השעלת עקב ירידה במתחסנים, אם אכן זו הסיבה למה המחלות האחרות לא מתפרצות? כמו כן לגבי החיסון המחומש - הוא היחיד בטבלת החיסונים שניתן ב-6!! מנות מתוכן שתיים הן דחף. מדוע יש צורך בכל כך הרבה מנות? 3. איך ניתן לדעת מה מכיל כל חיסון? בתודה מראש

kr שלום, זיכרון חיסוני קיים בעצם אפילו בזמן היות הילד עובר, מאז שמערכת החיסון מתפתחת. בעקבות זאת יודע הגוף לזהות זיהום שחלה בו או חוסן נגדו בעבר. העליה בהארעות מחלת השעלת מיוחסת למספר גורמים, בינהם גם ירידה בהתחסנות. גורמים נוספים הם שינוי חלקי בזן המזהם וגם חיסון בעל תוקף פעילות ל כ3-5 שנים בלבד (וזו גם הסיבה שצריך מנות דחף מדי כמה שנים), ויתכן שגם משתנים נוספים. מאחר והגורמים הנוספים לא קיימים במחלות אחרות (תודה לאל) אין עליה משמעותית בשלב זה בתחלואה במחלות האחרות. עם זאת, מצב זה הינו זמני, שכן אם אחוז ההתחסנות ימשיך לרדת מעבר לסף קריטי, תתחיל עליה בתחלואה, כפי שכבר קורה במחלות חיסון ה-MMRV, בעצ חשיפה. איני מבין את שאלתך השלישית. אם הכוונה לאילו מחלות מכוסות בכל חיסון, תוכלי להתעדכן מול אחות טיפת חלב. אם לא, אשמח לקבל הבהרה לשאלה ולענות עליה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים