מנות חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

30/06/2015 | 08:38 | מאת: ענת

רציתי לדעת למה נותנים 2 מנות של חיסון.. למשל צהבת A, יתכן שאחרי מנה אחת הילד לא יפתח נוגדנים ובגלל זה מוסיפים עוד מנה?

ענת שלום, כל החיסונים גורמים ליצירת נוגדנים לאחר החיסון בהם, אלא שהרמה הנוצרת לא תמיד נשאר גבוהה מספיק לאורך זמן כדי להגן בפני המחלה. לעתים (כמו בחיסון המחומש) יש צורך במספר חיסונים כדי להגיע לאחוז כיסוי ראשוני טוב. על מנת לשמר את הרמה הגבוהה לאורך זמן משתמשים במנות דחף (בוסטר), אשר מעלות את רמת הנוגדנים לרמה רצויה. לעתים מספיקה מנת דחף אחת (כמו בצהבת A) ולעתים יש צורך בכמה (כמו בשעלת). בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים