חיסון מרובע בכיתה ב

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

20/06/2015 | 10:05 | מאת: מיקי

ערב טוב, בתי בכיתה ב', ואמורה השנה לקבל חיסון משולש נגד טטנוס, דיפטריה ושעלת. לפני כחודש נחתכה בחוף הים, וקיבלה במכבי חיסון טטנוס ודיפטריה. הודיעו לנו מביה"ס כי בשבוע הבא אמורים ילדי כיתה ב' לקבל את החיסון (שנדחה השנה עקב מחסור). בנוסף, אמורים לקבל חיסון נגד פוליו (נגיף מומת). חיסון נגד פוליו קיבלה בתי לפני כשנה וחצי כאשר היה מבצע ארצי. האם כדאי לבצע את החיסון בביה"ס? רופא הילדים שלנו אמר, שניתן לקבל חיסון נגד שעלת באופן פרטי במשרד הבריאות. האם יש מקום לוותר על החיסון כולו בביה"ס ולעשות רק את החיסון נגד שעלת במשרד הבריאות?

מיקי שלום, בכיתה ב' מקבלים חיסון מרובע הכולל תרכיבים כנגד טטנוס, דיפטריה, פוליו ושעלת. מתן חיסון כנגד טטנוס לפני כחודש אינו מהווה מניעה לחיסון נוסף, בשל במרכיבים הנוספים שלו. עם זאת צפויים במתן כזה יותר תופעות לואי מקומיות כגון אודם, נפיחות וכאב, הניתנים לטיפול ע"י אקמול. החיסון שנדחה מכיתה א' הוא ככל הנראה חיסון מרובע אחר לחלוטין, וכולל בתוכו תרכיבים כנגד חצבת, חזרת, אדמת ואבעבועות רוח, וכמובן שאין קשר בינו לבן החיסון שקבלה ביתך לפני חודש. החיסון כנגד הפוליו שקיבלה בתך לפני כשנתיים בעת המבצע הארצי, היה חיסון חי מוחלש. כעת אמורה לקבל חיסון מומת, ויש לנותנו ע"מ לקבל אפקט בוסטר מספק. טעה רופא הילדים שלכם, שכן אין - בארץ או בעולם - תרכיב הכולל חיסון כנגד שעלת בלבד, ללא המרכיבים האחרים. בברכה,

20/06/2015 | 11:48 | מאת: מיקי

תודה רבה על התגובה המהירה. היסון שנדחה, אליו התכוונתי, הוא החיסון שאמור להינתן בכיתה ב (טטנוס, דיפטריה ושעלת). עקב מחסור בארץ הוא ניתן כעת ולא בתחילת השנה. ולכן, לצערי, בתי לא היתה מחוסנת כשנפצעה לפני חודש וחצי.. שאלתי אם כך היא, האם נכון יהיה לוותר על החיסון בביהס מחר, ולחסנה באופן פרטי במועד מאוחר יותר?

לדעתי לא. מחלת השעלת נמצאת סביבנו וילדים רבים בגילה לוקים בה אם אינם מחוסנים. הסיכון לכך עולה בהרבה על אי הנוחות הפוטנציאלית הכרוכה בתופעות לואי קלות יחסית לטיפול. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים