תופעות לוואי חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

18/02/2015 | 21:56 | מאת: aa

בננו בן 7 קיבל חיסון נגד פוליו דיפטריה טטנוס בבית הספר לאחר 3 ימים פיתח חום גבוה מעל 40 + פירכוסים או התכווציות חום האם קשור לחיסון

aa שלום, קשה לענות על שאלתך. חסרים פרטים רבים. בעבר היה החיסון של דיפטריה, פולי, טטנוס ושעלת קשור בשכיחות גבוהה יחסית של פרכוסים, בשל מרכיב השעלת. אך מאז הוחלף מרכיב השעלת מתאי לאל-תאי, השכיחות של תופעות אלה ירדה עד לכמעט זניחה (עם זאת, המצאות מחלה נוירולוגית מתקדמת עדיין נחשב להתווית-נגד לחיסון). לפי האמור בשאלתך הילד כלל לא חוסן גם לשעלת, האם אכן כך הדבר? בהנחה שקבל חיסון דומה בעבר (כפי שאמור לקבל לפי לוח החיסונים), ללא תופעות דומות, הדבר מוריד את הסיכוי שאכן מדובר בתופעת לוואי של החיסון. בנוסף, חלון הזמן מעט ממושך מהצפוי לאחר חיסון (לרוב מופיע תוך 24-48 השעות הראשונות). לפיכך, נראה לי כי כנראה אין זו תופעת לואי של החיסון, אך כאמור אין לי מספיק פרטים כדי לקבוע זאת. במאמר מוסגר - לא נראה שמדובר בפרכוסי חום, אשר קורים רק עד גיל 5-5.5 שנים. יתכן שמדובר בפרכוסי מושרים ע"י חום, שמשמעותם שונה. בברכה,

19/02/2015 | 10:13 | מאת: לא מובן

לי זה נשמע אותו דבר!

מנהל פורום חיסונים לילדים