חיסון צהבת גיל חודש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

18/02/2015 | 12:57 | מאת: שירן

שלום, בתי חוסנה לאחר הלידה בהפטיטיס, כעת היא בת חודש ויש לחסנה שוב. ידוע לי שאני ובעלי לא נשאים. לפי הבנתי ניתן לוותר על החיסון כי אין צורך או לדחותו, אך היא עשתה כבר חיסון אחד בבית חולים, האם זה בסדר לדחות וכמה אפשר לדחות? אנחנו מתכוונים להכניס אותה לגן בגיל 7 חודשים.

שירן שלום, גם אם אתם אינכם נשאים, סביר כי במהלך חייה תתקל בתכם פעמים רבות בתרחישים בעלי פוטנציאל הדבקה בצהבת B. לקבלת כיסוי מיטבי אני ממליץ לעקוב אחר המלצות משרד הבריאות בלוח החיסונים. אין לוח זמנים מומלץ "מקסימלי". מקובל לחשוב כי כל עוד שומרים על המרחק המינימלי בין המנות, מושג בסופו של דבר כיסוי טוב, אחרי 3 מנות. כמובן - הוא מושג מאוחר יותר. בברכה,

(פשוט נשמטה עוד פסקה...) מקובל לחשוב כי רצוי להשלים את כלל החיסונים תוך שנה מהחיסון הראשון, תוך שמירה על טווחי החיסון המינימליים. בברכה

מנהל פורום חיסונים לילדים