חיסון לכיתה א לילד המאובחן ב-ITP

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

26/01/2015 | 20:49 | מאת: vsx

בני בן 6 וצריך להתחסן בחיסון שגרתי נגד חצבת, חזרת, אדמת ואבעבועות רוח. הוא אובחן כסובל מ-ITP כבר לפני כשנה וחצי ונמצא במעקב ללא טיפול תרופתי. האם ניתן לחסן או שמומלץ להמתין?

VSX שלום, בהנחה כי אינו מטופל בסטרואידים או בטיפול משנה מערכת חיסון, אין מניעה עקרונית לחסנו בחיסונים חיים מוחלשים. זהירות משנה צריכה להינקט בעניין חיסון האדמת, שיכול לגרום כשלעצמו טרומבוציטופניה, אך זו אינה התווית נגד מוחלטת. הדבר קשור ביחסי הזמנים בין חיסון קודם והופעת המחלה. כמו כן יתכן ויש לדחות את החיסון בגלל מוצרי דם או תרופות שטופל בהם בעבר. אני ממליץ כי תפנו ליעוץ מסודר של רופא מחלות זיהומיות בילדים, עם כל המסמכים הרלבנטיים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים