חיסון אבעבועות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

11/01/2015 | 12:01 | מאת: קארין

ביתי ילידת שנת 2006 כשהגיעה לגיל שנה חיסון האבעבועות לא היה בסל הבריאות ולא במסגרת השוטפת של טיפת חלב לכן לא חוסנה. שנת 2012 עלתה לכיתה א ואז חוסנה לאבעבועות שאלותי הם 1.האם צריך להשלים מנה נוספת של חיסון ומה ההשלחות במידה ולא נחסן? 2. חלפו שנתיים מאז החיסון בכיתה א האם זה בסדר עכשיו לחסן מהו ההפרש המומלץ לעשות בין המנה הראשונה ושניה והאם יש הבדל התרכובת בין המנה הראשונה לשניה תודה אשמח לתשובה מאוד לחוצה.

קארין שלום, מומלץ להשלים מנה נוספת של חיסון כנגד אבעבועות רוח, לקבלת כיסוי טוב יותר כנגד המחלה. ניתן לעשות זאת בכל עת. אין הבדל בין המנה הראשונה לשניה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים