חיסון mmr והריון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

28/12/2014 | 19:11 | מאת: חנה

שלום, בכיתה של בני עושים מנת דחף של mmr. הוא לא הולך להתחסן כי הייתה לו תגובה קשה לחיסון הזה שהיה תינוק. אני בהריון, שליש ראשון. האם זה שהוא יהיה בכיתה עם ילדים שכרגע חוסנו יכול לסכן אותי ואת העובר?

חנה שלום, הסיכון שבנך יידבק ממחוסנים סביבו קטן ביותר (ועוד יותר, שכבר חוסן פעם אחת בעבר). קל וחומר, שיעביר לך את המחלה, ושגם העובר ילקה בה. במילים אחרות - סיכון אפסי. בברכה,

29/12/2014 | 16:01 | מאת: לד"ר קלביצקי

29/12/2014 | 09:38 | מאת: חנה

תודה. האם גם כשאין לי נוגדנים לאדמת (זאת תשובת בדיקת דם שעשיתי) הסיכון הוא אפסי?

אין קשר. הסיכוי שתידבקי בדרך שתארת אפסי. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים